Pohodový týden v Alpách - Švýcarsko - Schilthorn 007, Jungfrau – po stopách Jamese Bonda s ubytováním v Mürrenu - 2024/25 - CK Poznání
hoteljungfrau-muerren-aussen-sommer

Pohodový týden v Alpách - Švýcarsko - Schilthorn 007, Jungfrau – po stopách Jamese Bonda s ubytováním v Mürrenu

  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel *** ubytováníhotel *** autokarem dopravaautokarem
Pohodový týden v Alpách - Švýcarsko - Schilthorn 007, Jungfrau – po stopách Jamese Bonda s ubytováním v Mürrenu
Vydáme se po stopách Jamesa Bonda pod štíty slavných hor Schillhorn Jungfrau či Mönch. Při cestě si nejdříve vychutnáme jízdu nejstrmější lanovkou na světě Gelmerbah. Ubytováni jsme na jednom z nejhezčích míst pod Schillthornem ve městečku Mürren v *** hotelu s polopenzí. Právě poloha hotelu nám zaručí příjemnou turistiku v centrální části Švýcarska např. k chatě Rostock Hütte. Lahůdkou budou rovněž výjezd lanovkami na Schillthorn, celosvětově známý díky natáčení filmu o Jamesi Bondovi. V údolí určitě musíme nahlédnout do skryté soutěsky s vodopády v Lauterbrunnenu. Na konci zájezdu nás ještě čeká výjezd a panoramatická cesta pod štíty Jungfrau, která patří mezi nejlepší turistické cesty celého Švýcarska….
Nikola
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: příjezd do Bernských Alp. Dopoledne projedeme údajně nejkrásnějším průsmykem Švýcarska – SUSTENPASS (2 260 m). Zaledněné vrcholy dosahující výšky až čtyř tisíc metrů budeme mít z tamní vyhlídky jako na dlani. Nedaleko Innertkirchenu pak vyjedeme jednou z nejstrmějších lanovek na světě GELMERBAHN (106 %) k jezeru GELMERSEE (1 850 m). Samotný výjezd lanovkou patří mezi mimořádné zážitky. Základní varianta (2 z 5, 3h, ↑50m, ↓300m): od lanovky pěšky podél jezera až k výhledům na zbytek ledovce DIechtergletscher a zpět. Od jezera poté klesáme až do údolí GRIMMSEL, kde na nás bude čekat náš autobus. Náročnější variantou je trasa okolo celého jezera vedoucí částečně přímo v kolmé stěně přilehlých masívů. Lehčí variantou je naopak jen jednoduchá procházka na hrázi a podél jezera a následný sjezd lanovkou do výchozího bodu. Pozdě odpoledne přejezd do STECHELBERGU – na samotný konec fascinujícího údolí LAUTERBRUNNEN. Lanovkou do MÜRRENU. Do této malebné vesničky umístěné přímo na hraně útesu nevede žádná silnice a je přístupná pouze lanovkami! Ubytování, večeře.
3. den: snídaně, základní varianta (2,5 z 5, 6h, ↑600m, ↓600m): přímo z MÜRRENU (1 650m) vyrážíme panoramatickou cestou nejprve k salaši SPIELBODENER ALP (1 800 m) a poté přes vyhlídkový vrchol BRINDLI (2 130 m) až k chatě ROTSTOCK HÜTTE (2 100 m). Po celou dobu budeme doslova ohromeni nádhernými pohledy na slavnou skupinu hor včele s JUNGFRAU (4 158 m), SILBERHORN, MITTAGSHORN či nedaleký PIZ GLORIA (SCHILTHORN). Po dostatečném odpočinku a občerstvení se vydáme zpět přes SCHILTALP a SUPPENALP, odkud dokončíme celý okruh příchodem do MÜRRENU. Lehčí varianta (2 z 5, 4h, ↑200 m, ↓400 m): od salaše SPIELBODENER ALP sestup do GIMMELWALDU (1 350 m). Procházka ve vesničce a poté lanovkou do MÜRRENU.
4. den: snídaně, přímo z MÜRRENU dvěma lanovkami až na proslulý SCHILLTHORN – PIZ GLORIA (2 973 m) celosvětové známý díky natáčení filmu o Jamesi Bondovi. Z vyhlídky označované jako SWISS PANORAMA si nejprve vychutnáme nezapomenutelné výhledy na slavné tří a čtyřtisícové vrcholy EIGER, MÖNCH, JUNGFRAU, ALETSCHHORN, a celou řadu dalších velikánů. Občerstvíme se v unikátní panoramatické otáčivé restauraci a ponoříme se do atmosféry, kdy se zde pohyboval agent 007. Sjezd do střední části BIRG (2 684 m), kde nás čekají další atrakce v podobě uměle vybudovaných chodníků a lávek nabízející další dechberoucí výhledy. Pro zájemce krátká procházka k jezeru GRAUSEELI a zpět k lanovce. Všichni sjezd do MÜRRENU. Základní varianta (1,5 z 5, 2,5h, ↑150 m, ↓300 m): podél historické železnice traverzem nad údolím až do GRÜTSCH (1 500 m). Lehčí varianta spočívá ve využití historické železnice, kterou je možné absolvovat celou trasu z MÜRRENU až do GRÜTSCH. Sjezd lanovkou do LAUTERBRUNNENU. Naším autobusem k vodopádům TRÜMMELBACHFALLE ukryté uvnitř soutěsky – prohlídka obsahuje i výjezd "skalní" lanovkou. Krátký přejezd do STECHELBERGU. Lanovkou zpět do MÜRRENU na ubytování. Večeře.
5. den: snídaně, sjezd lanovkou k našemu autobusu, přejezd do vedlejšího údolí do GRINDELWALDU (1 000 m). Nejdelší švýcarskou lanovkou na MÄNLICHEN (2 250 m). Základní varianta (2,5 z 5, 6h,↑100 m, ↓900 m): nejprve vyhlídkovou trasou přímo pod čtyřtisícovými vrcholy MÖNCH a JUNGFRAU na KLEINE SCHEIDEGG (2 050 m). Dále podél známé dráhy Jungfraubahn přes WENGERNALP až do WENGENU. Krátká prohlídka tohoto luxusního střediska. Sjezd zubačkou do LAUTERBRUNNENU. Trasu si lze ulehčit využitím zubačky již z Wenbegrnalpu (o cca 500 výškových metrů menší klesání). Všichni naším autobusem do STECHELBERGU a lanovkou na hotel. Večeře.
6. den: snídaně, dopoledne vyklízení pokojů, lanovkou do STECHELBERGU k našemu autobusu. Krátký přejezd do INTERLAKENU. Procházka centrem vyhlášeného města. Výjezd další známou lanovkou na HARDERKULM (1 300 m) s posledními výhledy na celé Bernské Alpy. Zpět do Interlakenu. Odjezd do ČR s krátkou zastávkou v CURYCHU.
7. den: příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel ***

ve městečku Mürren v *** hotelu s polopenzí.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • 4x nocleh, 4x snídaně, 4x večeře, doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 4 800 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků 490 Kč

Podobné zájezdy