Ptujské Kolorádo - 2024/25 - CK Poznání
  Náročnost 2
vlastní stravavlastní různé ubytovánírůzné autokarem dopravaautokarem
Cyklorelax mezi Drávou a Rájem
• vstupné do termálů v ceně
• vinorodá oblast se středozemním klimatem
• Varaždin – "malá Vídeň"
Ptuj je skvělým výchozím bodem pro rovinaté cyklotoulky podél řek Dráva a Dravinja, pro zdolávání vinařských vesnic ve vrchovině Haloze a Slovenské Gorice s nádhernými panoramaty, ale také pro výlet do chorvatských vesniček a nádherného Varaždinu

Poznámka: Cyklistický program lze libovolně nahradit relaxací v termálních lázních Ptuj v areálu našeho hotelu. Neomezené vstupné do termálů a plaveckého areálu v ceně!

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Program zájezdu

1. - 2. den: Po nočním přesunu busem nenáročná trasa podél řeky Dravinja kolem barokního zámečku Štatenberg, přes významné poutní místo Ptujská Gora a Hajdinu do Ptuje (32 km). Navíc okruh vinohrady nad Ptují (17 km).
3. den: Okruh Rájem (Haloški Paradiž): okolo Ptujského jezera k impozantní zřícenině hradu Borl nad řekou Drávou, přes vesnici Cirkulane ve vrchovině Haloze a Videm při Ptuju (40 km). Prodloužená varianta za výhledy na malebné Hrvatsko Zagorje po hraniční silničce přes halošské vesničky Medrivnik a Korenjak (55 km).
4. den: Trasa přes chorvatské vinice Sveti Martin, Jurovčak, Sveti Urban k Drávě do Varaždinu, ve kterém sídlil císařský místodržící v dobách, kdy byl Varaždin hlavním městem Chorvatska (56 km s možností zkrácení).
5. den: Z nejstaršího města Slovinska Ptuj se středověkým hradem a pozoruhodnými vinnými sklepy po Drávské cyklostezce kolem hradu Vurberk do Mariboru, prohlídka historického centra města s nejstarším keřem vinné révy na světě (35 km). Možná zajížďka "vinskou cestou" přes Lenart (49 km). Odjezd do ČR. Profil: rovinatý po říčních cyklostezkách, kopcovitý vinařskými vesnicemi. Povrch asfalt, vedlejší silnice a cyklostezky.

Stravování: vlastní

3x polopenze formou bufetu, začíná večeří po první etapě a končí snídaní v den odjezdu.

Ubytování: různé

3x ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím ****hotelu s termálním a wellness areálem, 1lůžkový pokoj za příplatek 1500 Kč/pobyt. WiFi zdarma.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • doprava vč. kola, ubytování, polopenze, povlečení a ručníky, neomezený vstup do wellness a termálního areálu hotelu, pobyt. taxa, ved. zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • kapesné, ind. vstupy a vše ostatní co není uvedeno v odstavci ,,cena zahrnuje
  • poj. léčebných výloh v zahraničí. vč storna zájezdu - 350 Kč, příplatek za 1 lůžkový pokoj 1500 Kč