Uganda, Keňa - Nejúžasnější africké safari s permity a soukromými lety v ceně - 2024/25 - CK Poznání
iStock-669514720

Uganda, Keňa - Nejúžasnější africké safari s permity a soukromými lety v ceně

10denní zájezd
  Náročnost 2
plná penze stravaplná penze hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Uganda, Keňa - Nejúžasnější africké safari s permity a soukromými lety v ceně
Na základě dlouhodobě úspěšných zájezdů do Ugandy a Keni jsme pro nadšence africké divočiny, ale i komfortu připravili skutečnou lahůdku. Vydejte se s námi na pozorování slavné Velké migrace tisícihlavých stád pakoňů, které následují další zástupci africké savany. Hned tři noci v oblasti Masai Mara nám zajistí možnost pozorovat velké množství zvířat a s trochou štěstí se zúčastnit magického momentu, kdy tisícihlavá stáda pakoňů překračují řeku Mara plnou krokodýlů. Těšit se ale můžete na všechny zástupce Velké pětky, neboť kromě kočkovitých šelem si vychutnáme i vzácné nosorožce, se kterými se setkáme u jezera Nakuru. Namísto nekonečných přejezdů pak privátním letadlem zamíříme z Masai Mara (s mezipřistáním) do pralesa Bwindi v Ugandě, kde podnikneme dobrodružnou výpravu k horským gorilám. Setkání s gorilami je navíc umocněno striktním omezením turistů (max. 8 osob denně)! Poté si ještě odpočneme u kouzelného jezera Bunionyi a celou cestu zakončíme pěší procházkou mezi vzácnými žirafami Rothschildovými. Tato plejáda jednoho životního zážitku za druhým je umocněna plnou penzí, českým průvodcem, privátními přelety a všemi permity včetně treku ke gorilám v ceně!

Poznámka: Nutné očkování proti žluté zimnici.

Termíny a ceny

Termín 20.06. - 29.06.24 čtvrtek - sobota
Uzavřeno
Kód termínu 24UGK02312
Cena
124 000 Kč
cena za 10 dní
Termín 22.07. - 31.07.24 pondělí - středa
Vyprodáno, průvodce: zoolog V. Lemberk
Kód termínu 24UGK02313
Cena
159 000 Kč
cena za 10 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy.
2. den: přílet do NAIROBI, přejezd na ubytování (oběd po cestě v ceně) k národnímu parku LAKE NAKURU. Pozdě odpoledne a večer první safari, jehož hlavní atrakcí je pozorování jinde vzácných NOSOROŽCŮ. Večeře.
3. den: snídaně, přejezd do MASAI MARA, kde budeme 3 noci ubytováni na stejném místě. Oběd, odpoledne nás již čeká seznámení s touto světově proslulou oblastí na "uvítacím" safari. Večeře.
4. - 5. den: oba dny budeme detailně prozkoumávat národní rezervaci MASAI MARA. Díky vhodnému načasování zájezdu v době tzv. VELKÉ AFRICKÉ MIGRACE si vychutnáme tisícihlavá stáda PAKOŇŮ, a zejména budeme mít s trochou štěstí šanci pozorovat impozantní přechod přes řeku MARA plnou KROKODÝLŮ a HROCHŮ. Oblast je známá i díky výskytu SLONŮ, LVŮ, GEPARDŮ, ŽIRAF a mnoha antilop. Mezi jednotlivými úseky na safari budeme relaxovat v bazénu na ubytování a k dispozici je také plná penze.
6. den: snídaně, ráno se s Keňou rozloučíme atraktivním letem přímo z rezervace Masai Mara (a tedy bez nutnosti dlouhých přejezdů). S mezipřistáním (nutným kvůli vízovým povinnostem) se již po poledni ocitneme v Ugandě, přímo ve slavném BWINDI IMPENETRABLE FOREST. Odpoledne relaxace v dalším autentickém ubytování, odkud se zájemci mohou vydat na setkání s pygmejským kmenem BATWA. Večeře.
7. den: po snídani jen pár minut jízdy k výchozímu bodu (oběd formou balíčku). Čeká nás absolutní vrchol všech afrických "safari" v podobě dobrodružné pěší výpravy s cílem setkat se s HORSKÝMI GORILAMI. Díky striktním pravidlům se se skupinou goril setká za den pouze 8-10 osob, tudíž budeme mít tento životní zážitek v podstatě sami pro sebe. Upozorňujeme, že povolení k setkání s gorilami v hodnotě cca 1 000 USD je již v ceně zájezdu, stejně jako garance případného rezervního pokusu následující den. Večer přejezd z horské oblasti k nádherně položenému jezeru BUNIONYI, dle časových možností plavba lodí k resortu na ubytování. Večeře.
8. den: krátká relaxace u jezera (případně plavba po jezeře), přesun do NP LAKE MBURO, kde se ubytujeme v dalších z autentických lodgích s nádherným výhledem do okolí. Odpoledne odpočinková plavba mezi HROCHY s pozorováním ORLŮ, LEDŇÁČKŮ, a s trochou štěstí i zoborožců či člunozobců. Večeře.
9. den: snídaně, dopoledne bude patřit dalšímu exkluzivnímu zážitku, tentokrát nás čeká PĚŠÍ SAFARI, při kterém se v bezpečí rangera a s respektem k zvířatům projdeme například mezi vzácnými ŽIRAFAMI ROTHSCHILDOVÝMI. Na oběd se zastavíme přímo na ROVNÍKU, odkud nás již čeká odpolední přejezd na letiště v ENTEBBE. Odlet zpravidla v pozdních nočních hodinách.
10. den: přílet do ČR. V závislosti na letovém řádu (zejm. při pozdějším než ranním příletu do Nairobi) může být zájezd o 1 den prodloužen.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • : letenka Praha – Nairobi/Entebbe – Praha vč. let. tax a poplatků v max. výši 20 000 Kč, místní přelet s Masai Mara (Keňa) – Bwindi (Uganda) malým letadlem (zpravidla pouze pro naší skupinu), 7x ubytování (v případě prodloužení zájezdu 8x ubytování) v safari resortech a lodgích ve 2 lůžkových pokojích s vl. soc. zařízením, 7x plná penze, vstupy do národních parků a rezervací, safari dle programu, permit na trek ke gorilám dle programu, pěší safari s rangerem dle programu, český vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • víza (cca 100 USD), bakšišné (nepovinné), ostatní stravu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 12 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 85 000 Kč za 1 750 Kč

Podobné zájezdy