Botswana, Zimbabwe, Zambie - Africké království divočiny – Delta Okavanga, NP Chobe a Viktoriiny vodopády - 2024/25 - CK Poznání
Delta Okavango

Botswana, Zimbabwe, Zambie - Africké království divočiny – Delta Okavanga, NP Chobe a Viktoriiny vodopády

11denní zájezd
  Náročnost 1.5
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Botswana, Zimbabwe, Zambie - Africké království divočiny – Delta Okavanga, NP Chobe a Viktoriiny vodopády
Delta Okavanga patří nesporně k vrcholům afrického safari. Vydejte se s námi do tohoto přírodního divu planety, kde na Vás čeká zcela nedotčená příroda plná divokých zvířat včetně slonů, hrochů, kočkovitých šelem a mnoha dalšího. O prvotřídní zážitky se postará i safari na řece Chobe, kde nás rovněž čeká pozorování z lodi i z jeepů. Zájezd zakončíme na řece Zambezi, kde si kromě relaxační plavby při západu slunce vychutnáme pohledy na Viktoriiny vodopády jak ze Zimbabwe, tak ze Zambie. Zájemci si mohou zážitky zpestřit přeletem deltou Okavanga a na závěr i nad vodopády. Samozřejmostí je malá skupina klientů a český průvodce. Ubytování je zajištěno ve dvoulůžkových pokojích se snídaní. Po dobu safari (6 nocí) jsou v ceně zájezdu také večeře a navíc ještě 2 obědy.

Poznámka: Cesta do/z destinace je zpravidla s přestupem v JAR. Pro přestup v JAR musí cestující splňovat podmínky vstupu do JAR. Zatímco občané ČR mohou do JAR cestovat bez omezení, vstup a přestup v JAR je pro občany SR podmíněn vízem.
Aneta
Garant zájezdu
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 18.08. - 28.08.25 pondělí - čtvrtek
Kód termínu 25OKA02226
Cena
179 000 Kč
cena za 11 dní
Termín 08.09. - 18.09.25 pondělí - čtvrtek
průvodce: K. Kalčíková
Kód termínu 25OKA02227
Cena
179 000 Kč
cena za 11 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do Botswany (zpravidla s přestupem v Evropě a v JAR).
2. den: přílet do botswanského MAUNU. Transfer na ubytování do tradiční safari lodge. Seznámení se s itinerářem zájezdu, relaxace v bazénu, odpočinek po cestě, večeře.
3. den: snídaně, s objevováním DELTY OKAVANGA začneme na tradiční dřevěné lodi MOKORO. Uprostřed divoké přírody a bez hluku motorů si záhy uvědomíme výjimečnost tohoto místa. Po prvním seznámením přejedeme na severozápadní okraj DELTY OKAVANGA. Oběd. Poté, co se ubytujeme nás čeká první safari v jeepech v oblasti KHWAI WILDLIFE AREA. Návrat na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, celodenní safari uvnitř zcela nedotčené přírody, v srdci DELTY OKAVANGA, jedné z nejslavnějších přírodních oblastí naší planety MOREMI GAME RESERVE, kde na nás čeká celá plejáda divokých zvířat i zajímavá flora. Oběd, případně obědový balíček je zahrnut v ceně. Po návratu na ubytování nás čeká večeře.
5. den: snídaně, z Delty Okavanga se mohou zájemci rozloučit vyhlídkovým letem (fakultativně), po kterém následuje přejezd do oblasti, která je v přímém kontrastu se zaplavenou bezodtokou deltou. Čeká nás cesta do obří solné pánve MAKGADIKGADI. Kromě zcela odlišných pohledů do krajiny se můžete těšit na návštěvu NATA BIRD SANCTUARY s několik druhy ptáků. V příležitostně zaplavených oblastech solné pánve můžeme zahlédnout také pelikány a plameňáky. Večeře.
6. den: snídaně, druhá část přejezdu na jediné místo planety, kde se střetávají hranice čtyř států v jediném bodě. Na pomezí Namibie, Zimzabwe, Zambie a Botswany se ubytujeme u delty řeky CHOBE. V podvečer vyrážíme v jeepech do stejnojmenného národního parku, kde se pokusíme spatřit nejen kočkovité šelmy. Večeře.
7. den: snídaně, dopoledne pokračování v safari v NP CHOBE, přes poledne a v části odpoledne prostor pro odpočinek na ubytování. V podvečer nás čeká vrchol safari v této oblasti, když se na lodích vydáme do mokřadů delty. Budeme mít další možnost vychutnat si unikátní atmosféru bez hluku motorů a uprostřed řeky, které se budou v naší bezprostřední blízkosti procházet sloni a další zvířata. Večeře.
8. den: snídaně, nedaleko "čtyřmezí" překročíme u soutoku řek CHOBE a ZAMBEZI hranice do Zimbabwe. Odpoledne se již budeme procházet po městečku VICTORIA FALLS, kde se ubytujeme a ze kterého se vydáme na zhruba dvouhodinovou plavbu po řece ZAMBEZI. Kromě drobného občerstvení nás čekají pohledy na západ slunce.
9. den: snídaně, přes most VICTORIA FALLS BRIDGE přejdeme do ZAMBIE, kde si z několika vyhlídek vychutnáme pohled na slavné VIKTORIINY VODOPÁDY. Poté v nedalekém LIVINGSTONU spatříme sochu českého cestovatele E. HOLUBA a přes most se vrátíme zpět do ZIMBABWE, kde navštívíme několik dalších vyhlídek, ze kterých uvidíme vodopády z druhé strany. V případě nízkého stavu vody fakultativně koupání v "ďáblově bazénu" na hraně vodopádů. Upozorňujeme, že v nejvhodnější období pro návštěvu delty Okavanga (srpen–listopad), zároveň končí období většího průtoku vody ve Viktoriiných vodopádech. Zejména v září tak nelze zaručit dostatečné množství vody.
10. den: snídaně, fakultativně let helikoptérou nad Viktoriiny vodopády, transfer na letiště, odlet do ČR s přestupem (zpravidla v JAR a v Evropě).
11. den: návrat do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Maun, Viktoria Falls – Praha vč. let. tax a poplatků v max. výši 31 000 Kč, 9x ubytování ve dvoulůžkových pokojích s vl. soc. zařízením, 9x snídaně, 6x večeře, 2x oběd, veškerá doprava, vjezdy a povolení do národních parků a přírodních rezervací a safari dle programu, vstupné na Viktoriiny vodopády, český vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy na památky, fakultativní lety nad deltou Okawango a nad Victoria Falls, víza (pro občany ČR je vstup do Botswany bez víza, vízum do Zimbabwe a Zambie cca 50 USD se platí v hotovosti na místě) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 21 000 Kč, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 85 000 Kč za 1 850 Kč