Z Yorku do New Yorku s plavbou na Queen Mary 2 - 2024/25 - CK Poznání
15denní zájezd
  Náročnost 1
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Vraťte se s námi do minulosti, a zažijte skutečnou atmosféru luxusní plavby přes oceán! Připravili jsme pro Vás exkluzivní kombinaci pohodového poznávacího zájezdu po známých místech Anglie a východního pobřeží USA ve spojení s kvalitním ubytováním, třemi přelety, a hlavně s plavbou na slavné Queen Mary 2 s plnou penzí a kajutami s oknem. Vydáme se po stopách prvních poutníků ze "staré" do "nové Anglie". V Británii navštívíme historické město York, Manchester a Liverpool s všudypřítomnou hudbou Beatles. Po krátkém leteckém přesunu do přístavu v jihoanglickém Southamptonu se ubytujeme v plovoucím luxusním "městě" Queen Mary 2, na které překonáme celý Atlantik. Cílem plavby je New York, který do detailu prozkoumáme a objevíme i místa v Nové Anglii včetně proslulého Bostonu. Symbolicky také navštívíme New London i New Plymouth. Kromě komfortu malé skupiny (max. 10 klientů) je po celou dobu samozřejmostí i český průvodce.

Termíny a ceny

Termín 25.04. - 09.05.24 čtvrtek - čtvrtek
Vyprodáno, Garance odjezdu, průvodce: J. Ježek
Kód termínu 24TIT02340
Cena
107 900 Kč
cena za 15 dní
Termín 12.09. - 26.09.24 čtvrtek - čtvrtek
Kód termínu 24TIT02341
Cena
115 900 Kč
cena za 15 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Anglie, transfer na ubytování (3 noci na stejném místě), dle letového řádu posezení v typickém anglickém pubu.
2. den: snídaně, vlakem do YORKU. Prohlídka někdejšího hlavního města Anglie. Navštívíme impozantní YORKSKOU KATEDRÁLU, projdeme se po středověkých hradbách s výhledy na centrum města a prohlédneme si také muzeum železnice, kde jsou mimo jiné vystaveny i vagóny, které používali monarchové cestováním po Británii. Návrat na ubytování.
3. den: snídaně, krátký přejezd místní dopravou do LIVERPOOLU. Zde nás zaujmou historické loděnice ROYAL ALBERT’S DOCKS. Námořní muzeum s expozicí TITANICU napoví, že právě zde měl slavný zaoceánský parník domovský přístav. V centru pak nevynecháme ulici plnou barů s živou hudbou, a zejména pak samotný CAVERN CLUB, kde vznikla skupina BEATLES. Návrat na ubytování.
4. den: snídaně, přelet na jih a dojezd do SOUTHAMPTONU, dle letového řádu případně krátká prohlídka města, přesun do přístavu, odbavení, registrace a ubytování na aktuálně nejslavnější a největší zaoceánské lodi QUEEN MARY 2 na trasu SOUTHAMPTON – NEW YORK. Prohlídka lodi, seznámení se všemi aktivitami, zábavním a kulturním programem, večeře.
5. - 10. den: plavba na QUEEN MARY 2 přes ATLANTSKÝ OCEÁN s PLNOU PENZÍ a možností využití zábavního a kulturního programu (bazén, divadlo, planetárium apod.). V ceně zájezdu je ubytování ve VNĚJŠÍCH KAJUTÁCH, tedy s oknem! Za příplatek je na vyžádání možné zajistit ještě vyšší třídu ubytování (s balkonem či suite). Český průvodce Vám bude po celou dobu k dispozici pro Vaše dotazy, zajištění aktivit apod.
11. den: v ranních hodinách připlutí do NEW YORKU. Ikonické výhledy na město z paluby slavné lodi jsou jednoduše neopakovatelné! Na závěr ještě podplujeme tamní slavné mosty a z lodi také uvidíme SOCHU SVOBODY. Poté zakotvíme v centru "Nového světa". Jen co uschováme zavazadla na hotelu, vyrážíme na celodenní prohlídku slavné metropole. Ubytování přímo na MANHATTANU umožní okusit i noční atmosféru města. Ve čtvrti MIDTOWN se na město podíváme z EMPIRE STATE BULIDING, navštívíme okázalou budovu nádraží GRAND CENTRAL, projdeme se CENTRAL PARKEM a západ slunce si vychutnáme z mrakodrapu u ROCKEFELLEROVA CENTRA. Návrat na ubytování.
12. den: snídaně, dopoledne se vydáme do DOWNTONWU na neméně známé GROUND ZERO. Navštívíme památník "dvojčat" a útoků z 11/9, dále pak WALL STREET. Poté se ještě projdeme přes BROOKLYN BRIDGE a chvíli strávíme ve stejnojmenné čtvrti. Později odpoledne se již pronajatým minivanem přesuneme do "NOVÉ ANGLIE". Ve státě MASSACHUSETTS dorazíme až do BOSTONU, kde se ubytujeme. Večerní procházka centrem města.
13. den: snídaně, dopoledne dokončíme prohlídku BOSTONU. V nedalekém CAMBRIDGE nemůžeme vynechat HARVARDOVU UNIVERZITU, odkud budeme pokračovat po pobřeží do PLYMOUTH. Další z řady měst, které nesou shodný název jako jejich anglické "vzory". Právě zde se otcové poutníci vylodili na slavné MAYFLOWER a založili osadu pod názvem shodným s místem, odkud v Anglii vypluli. Přes NEW LONDON a státy RHODE ISLAND a CONNECTICUT se postupně přiblížíme k New Yorku. Ubytování severně od metropole.
14. den: po snídani ještě krátký dojezd do NEW YORKU. Individuální volno s možností návštěvy muzeí, mrakodrapu One World, ostrova Svobody, nákupy apod. Dle letového řádu odpolední či večerní odlet do Evropy.
15. den: přílet do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • jednosměrná letenka z Prahy do Anglie a z New Yorku do Prahy vč. let. tax a poplatků v max. výši 15 000 Kč, vnitrostátní přelet Manchester – Southampton (popř. blízké letiště), plavba lodí Queen Mary 2 (popř. lodě stejné třídy) s plnou penzí dle standardu společnosti Cunard, 7x ubytování ve 2 lůžkových kajutách s oknem na lodi, 3x ubytování ve 2 lůžkových pokojích v Anglii se snídaní, 1x ubytování ve 2 lůžkových pokojích v centru New Yorku s kontinentální snídaní, 2x tranzitní ubytování ve 2 lůžkových pokojích v USA s kontinentální snídaní, doprava vlakem dle programu v Anglii, doprava pronajatým minivanem v USA dle programu, neomezené využití MHD v New Yorku po dobu pobytu, transfery na letiště a do přístavů, český vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy do objektů a na atrakce, registraci ESTA a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 85 000 Kč za 2 250 Kč, registrace ESTA 650 Kč, 1lůžkový pokoj na vyžádání, kajuta s balkonem na vyžádání

Podobné zájezdy

Recenze

Dana Vališová    Praha
100%
Celkově byl zájezd úžasný , včetně vzorného počasí během plavby. Od průvodce Jiřího Ježka ( mimochodem, absolutní jednička) jsme se dověděli spoustu zajímavosti , Jirka byl s námi stále ve spojení, prostě nás hýčkal. Velký dík. Cestu doporučuji, hned bych si ji zopakovala.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
22. 03 2024
P
I. P.    Havířov Česká republika
95%
Výborné časování, žádný spěch ani žádné čekání. Všechno co bylo v programu, ale i určitá volnost pro individuální zájmy. Používání veřejné dopravy. Skvěle připravený program, úžasné znalosti a organizační schopnosti průvodce. Malý kolektiv.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
21. 03 2024