Francie - Bordeaux a Akvitánie, památky, víno a vlny Atlantiku (letecky) - 2024/25 - CK Poznání
Bordeaux_AdobeStock_91822867.jpeg

Francie - Bordeaux a Akvitánie, památky, víno a vlny Atlantiku (letecky)

  Náročnost 1.5
vlastní stravavlastní hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Francie - Bordeaux a Akvitánie, památky, víno a vlny Atlantiku (letecky)
Poznávací zájezd s koupáním na nejkrásnějších plážích Atlantiku a za památkami, gastronomií a vínem. Tento poněkud turisty opomíjený kraj nabízí nejen nekonečné pláže Atlantiku a největší písečnou dunu Evropy Pyla, ale i zelené vnitrozemí, románské a gotické kostely a katedrály, četné památky UNESCO, město tří mušketýrů La Rochelle i historické Poitiers či Bordeaux. Ale hlavně to nejznámější – lahodné odrůdy a známé značky proslulého vína a koňaku, mořské plody a čerstvé ryby. A pro milovníky moderní techniky a architektury tu je návštěva parku filmových projekcí Futuroscope. V případě zájmu o zkrácení cesty do Akvitánie doporučujeme leteckou dopravu do Bordeaux.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy pozdě večer do Akvitánie do BORDEAUX, transfer na hotel,
2. den: ráno vlakem do LA ROCHELLE, kouzelné přímořské letovisko, vzpomínka na Tři mušketýry a KARDINÁLA RICHELIEU, pevnost hugenotů, věž sv. Mikuláše, paláce ze 17. st., opevněný přístav s majákem, možnost návštěvy světoznámého akvária, půjčení kola po městě, odpočinek u moře a koupání nebo fakult. lodí kolem PEVNOSTI BOYARD NA OSTROV AIX, pevnost, koupání v moři.
3. den: cesta na ostrov ÎLE-DE-RÉ, ostrov rybářů, bílých domků a zelených okenic, 3 km dlouhý slavný most, romantika přístavu ST. MARTIN, VAUBANOVA PEVNOST (UNESCO), maják a koupání na kouzelných plážích Atlantiku, cesta do SAINTES (UNESCO), starověké vykopávky, amfiteátr, GERMANIKŮV OBLOUK (19. st. př. n. l.), románské opatství Abbaye aux Dames, fakult. ochutnávka vína a místních gastronomických specialit.
4. den: výlet ve znamení koňaku: ANGOULÊME, město na vápencovém ostrohu nad řekou Charente, cesta po hradbách a krásné výhledy, katedrála St-Pierre, COGNAC, ochutnávka koňaku a exkurze s muzeem, ubytování v centru BORDEAUX (UNESCO), dále program A, B: večerní procházka městem, brány, paláce, živá náměstí a možnost večeře.
5. den: ráj pobřeží Atlantiku, Arcachonský záliv s barevnými domky, Muzeum ústřic a možnost ochutnávky čerstvých ústřic od pěstitele, cesta přírodním parkem Landeský les, turistika na nejvyšší duně Evropy Pyla (Dune du Pilat), dle počasí nádherné koupání pod dunou, nebo procházka stezkou v piniovém lese, městečko ARCACHON, lázeňské centrum, moře před západem slunka, koupání nebo možnost večeře (čerstvé rybí speciality a plody moře), pozdější návrat do hotelu
6. den: den: fakult. celodenní výlet ve znamení vína kraje Bordeaux, oblastí vinic, SAINT- ÉMILION (UNESCO), Mekka milovníků červeného vína, vinice, kouzelné vinařské město se skalním kostelem, ochutnávka místních vín s průvodcem, dále SAUTERNES (centrum nejslavnějších dezertních vín světa), nebo individuální volno v BORDEAUX a možnost návštěvy jedinečného moderního muzea Cité du Vin, příp. možnost indiv. celodenního koupání u Atlantiku (fakult. vlakem do ARCACHONU na nejkrásnější pláže Atlantiku), po návratu společná večeře za příplatek
7. den: BORDEAUX, historické město (UNESCO), katedrála, návštěva muzea vína s průvodcem, châteaux v regionu Bordeaux - tajemství kraje vína MÉDOC, výlet do zálivu kolem ústí řeky Gironde (soutok Garonny a Dordogne), vinná cesta s výhledy na slavná châteaux a exkurze v château ST. JULIAN, PAULLAC a MARGAUX, možnost nákupu jedinečných vín, sýrů a specialit, návrat na hotel MHD.
8. den: ráno transfer na letiště a odlet do Prahy, předpokládaný přílet do Prahy odpoledne.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenku Praha – Bordeaux včetně letištních poplatků a příruční zavazadlo do 10 kg,transfer z a na letiště, vlakové spojení do La Rochelle, 7x hotel v centru, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • stravu, ochutnávky, místní dopravu a vstupné (do 105 EUR + vstupné za Futuroskope 20-43 EUR) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 5300 Kč, 1x večeře 700 Kč, 6 x snídaně 1400 Kč, výlet 6. dne Saint-Émilion a víno 650 Kč (od 20 os.), pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně připojištění stornopoplatků do 35 000 Kč za 640 Kč.odbavené zavazadlo 2990Kč

Podobné zájezdy