Francie - Bretaň, tajemná místa, přírodní parky a megality - 2024/25 - CK Poznání
Francie - Bretaň 3

Francie - Bretaň, tajemná místa, přírodní parky a megality

8denní zájezd
  Náročnost 1
vlastní stravavlastní hotel ubytováníhotel autokarem dopravaautokarem
Francie - Bretaň, tajemná místa, přírodní parky a megality
Cesta Bretaní vede kouzelným krajem měst s kamennými domy, drsnou přírodou, s útesy na pobřeží Atlantiku porostlými kručinkou a hlodáši, mezi megalitickými stavbami Carnacu, farními ohradami, Armorickým národním parkem a romantickými přístavy až na slavné poutní místo Mont-St-Michel. Zažijete turistiku po útesech nad mořem, kouzlo rázovitých městeček, ochutnáte místní speciality. Bretaň nezapře náladu knihy Františka Kožíka "Bretaň, dcera oceánu" či obrazů Jana Zrzavého.

Poznámka II: CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí.
CHARTRES: věž 7,50 €, LE MANS, doprava tramvají: jedna jízda 1,5 €, zpáteční 3 €, VITRÉ, hrad 7 €, hrad Josselin: 10,80 € (interiéry a zahrady), QUIMPER: 7 €, DINAN, hodinová věž 4 €,maják Cap Fréhel: 3 €, klášter a opatství Mont-St-Michel: 9 €,PAŘÍŽ: projížďka po Seině 18 €, muzea v Paříži: 8-15 €, Louvre

Termíny a ceny

Termín 01.05. - 08.05.24 středa - středa
Kód termínu 24BRD04619
Cena
15 990 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR ve večerních hodinách.
2. den: CHARTRES (UNESCO), gotická katedrála s krásnými vitrážemi, fascinující sochařskou výzdobou, a tajemným labyrintem, krypta s druidskou studnou, kouzlo města nad řekou Eure, večerní opevněné středověké město LE MANS s katedrálou.
3. den: napříč Bretaní: VITRÉ, zachovalé středověké městečko s úzkými uličkami plnými hrázděných domů, hrad původně z 11. století, kdysi obrana Bretonců proti Francouzům, kostel v plaménkové gotice s kazatelnou na fasádě, zastávka ve středověkém městečku GUERCHE DE BRETAGNE, gotická bazilika, v červenci tradiční středověký trh, procházka kaštanovým lesem a megalit LA-ROCHE-AUX-FÉES (tzv. Kámen víl), jeden z největších dolmenů Francie (14 m dlouhý, vytvořený 3 500 let př. n. l.), tajemný BROCELIANDSKÝ LES (zde čaroval kouzelník Merlin, víla Vivianna a zlá Morgana, je sem částečně umístěn příběh svatého grálu a rytířů kulatého stolu), hrad JOSSELIN, rodové sídlo Rohanů s krásným podhradím, nádherné roubené domy, výhled z věže gotické baziliky, večerní VANNES, starý jihobretaňský přístav v Morbihanské zátoce, hrázděné domy opředené pověstmi, hradby a zahrady pod nimi, středověká prádelna ze 13. století, kouzlo přístavu.
4. den: tajemný CARNAC, megalitická kultura: menhirové řady (přes 5 000 menhirů), tumulus SAINT-MICHEL, návrat do doby před 7 000 lety, kdy menhirové řady vznikaly, výlet na poloostrov QUIBERON, turistika po žulových útesech a v létě koupání v Atlantiku, AURAY, staré město a významný vnitrozemský přístav na řece Loche, renesanční kostel Saint-Gildas, PONT AVEN, město Paula Gauguina a jeho slavného "Žlutého Krista", ale i město sardinek, variantně opevněné kamenné městečko CONCARNEAU.
5. den: útesy a místa bretonských tradic: QUIMPER, nádherná gotická katedrála sv. Correntina a stará městská čtvrť z hrázděných domů a kouzelných zákoutí, proslulá tržnice, socha krále Gradlona - vládce zmizelého města, malovaná keramika, bretaňská fajáns, cesta na samý konec Evropy - mys POINTE-DU-RAZ, oblast Armorického národního parku v blízkosti nejvyššího vrcholu Bretaně, útesy a divoký příboj, nekončící porosty kvetoucího vřesovce, hasivky a kručinky, šedivé žulové skály a zpěněné moře, socha ochránkyně námořníků, výhled na místa zmizelého města YS a na "ostrov mrtvých" ÎLE-DE-SEIN, kamenné městečko LOCRONAN, domy jako pevnosti s kamennými kříži, všudypřítomné hortenzie, suvenýry, výhled na nejvyšší horu Bretaně, renesanční farní ohrady: PLEYBEN či GUIMILLIAU (kostel, kalvárie, pohřební kaple a hřbitov, kamenná nádhera zkamenělá v čase), ochutnávka čokolády s možností nákupu, cesta do ST. BRIEUC.
6. den: cesta severní Bretaní na mys CAP FRÉHEL, CÔTE D´EMERAUDE, Smaragdové pobřeží, divoká skaliska, maják, nezkrocená příroda, pobřeží plné skal a vln, výlet po útesech k pevnosti LA LATTE s nádhernými výhledy na La Manche, DINAN, pohádkové středověké bretaňské město, věž TOUR DE L´HORLOGE, románsko-gotická bazilika Saint-Sauveur, klášter františkánů, kostel SAINT-MALO, městské hradby dlouhé 2 600 metrů, procházka podél řeky Rance s největší přílivovou elektrárnou, technická památka, klášter a opatství MONT-ST-MICHEL (UNESCO), původně benediktinské opatství z 8. st., několikrát přestavěno, nejznámější poutní místo Francie, moře přicházející a odcházející do dálek s přílivem a odlivem, pirátské město St-MALO s přístavem, pevností a katedrálou, hradby, které vítaly francouzské korzáry, možná ochutnáte i ústřice.
7. den: PAŘÍŽ (UNESCO), 9 h prohlídka centra s průvodcem s využitím místní dopravy, možnost návštěvy galerií, muzeí, fakult. projížďka po Seině nebo společná večeře na rozloučenou v Latinské čtvrti, MONTMARTRE, odjezd večer.
8. den: návrat do ČR ráno.

Stravování: vlastní

není zahrnuto v ceně zájezdu. Snídaně: za příplatek předem formou bufetu francouzského typu (džus, výběr teplých nápojů, několik marmelád, med, slané a nesolené máslo, 1-2 druhy baget, topinka, sladký rohlík, sladká bagetka nebo magdaléna, někdy na výběr přesnídávka nebo jogurt, občas pudink), podávají se vždy v hotelu. Velmi doporučujeme mít zajištěné snídaně (v hotelích je velmi přísně - pod pokutou - zakázáno užívání jakýchkoli varných konvic a vařičů a hotely jsou situovány na okrajích měst. Ráno se ve Francii nedá snídaně sehnat ani v blízkosti těch hotelů, které jsou blízko centra a program je bohatý - ráno nemají řidiči možnost teplých nápojů).
Večeře: V hotelích většinou nelze zajistit večeře, někdy ubytování umožňuje v blízkosti stravování nebo nákup v supermarketu, večeře v restauracích se dá pořídit od 20 €, menu od 25 €, ale až od 19. hodiny, tedy v době odjezdu k hotelu, 1x je večeře zajištěna fakultativně v Paříž, francouzská kuchyně, 3 chodové menu. 1-2x zařadí průvodce do programu čas na večeři nebo oběd a umožní nákup v supermarketu, kde jsou ceny srovnatelné s našimi. Dopřejte si stravu v zemi gastronomie.

Ubytování: hotel

5x hotely v blízkosti měst Le Mans, Vannes, Quimper, St. Brieuc a Saint Malo, hotely typu Premiére Classe a Ibis Budget (2lůžkové pokoje některé s palandou jako 3. lůžkem, příslušenství na pokoji, TV, jedná se většinou o francouzskou postel pro 2 osoby a někde bývá nad ní palanda pro ev. přistýlku – třílůžkové pokoje doporučujeme pouze pro děti nebo rodinu – jsou poměrně malé). Upozorňujeme, že zájezd vzhledem k programu využívá každý den jiný hotel. Ušetříte tak dlouhé cesty busem.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • doprava klimatizovaným autobusem, 5x hotel, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • příp. pobytové taxy, večeři, lodní výletydoporučujeme minimální kapesné 140 € z toho 100 € na vstupy, a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 4 000 Kč, 5x snídaně 1300 Kč, 1x večeře 750 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 600 Kč

Podobné zájezdy