Pohodový týden - Řecko - Za tradicemi a horami Karpathosu - 2024/25 - CK Poznání
Karpathos_iStock-502347256

Pohodový týden - Řecko - Za tradicemi a horami Karpathosu

8denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Ostrov Karpathos je snem všech milovníků pěší turistiky, koupání a surfařů. Ještě nedávno zde nevedli žádné silnice, ale jen udusané cesty, postupem času se mění i přístupnost ostrova a dnes je již možné navštívit i odlehlejší a zapomenuté kouty tohoto ostrova. Narazíte tu však na ty "pravé" Řeky, kteří vám pomůžou v každé situaci a okouzlí vás svojí laskavostí. Turistický ruch tu nedosahuje takových čísel jako na dalších Dodekanéských ostrovech, ale právě to je důvod, proč právě Karpathos navštívit. Skalnatá úbočí, rychle se zvedající hory od moře a zároveň krásné a čisté pláže, to je jen krátký výčet krás ostrova Karpathos. Když si ke všemu přičtete typickou řeckou kuchyni a místní specialitu medové koblížky Loukoumades, víte, že je ten pravý čas vyrazit právě sem.
Veronika
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 31.05. - 07.06.24 pátek - pátek
UZAVŘENO, oprava oproti katalogu - max 15 osob
Kód termínu 24KAT01712
Cena
39 550 Kč
cena za 8 dní
Termín 13.09. - 20.09.24 pátek - pátek
oprava oproti katalogu - max 15 osob
Kód termínu 24KAT01716
Cena
41 050 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy na Karpathos. Přesun na hotel, večeře.
2. den: přejezd do severní části ostrova k vesničce AVLONA. Odtud kolem starých políček turistickou stezkou až na skalní výběžek VROUKOUNDA (2 z 5, 4,5h, 9km, ↑↓350m). Vroukounda je jedno z nejposvátnějších míst ostrova a nalezneme zde pozůstatky antického města, které je dnes již v rozvalinách, nicméně nás budou doprovázet krásné výhledy na moře a možnost koupání na výběžku. Zpět na hotel.
3. den: dnešní den zasvětíme výstupu na nejvyšší horu ostrova a celého souostroví Dodekanés KALI LIMNI 1 215 m.n.m. Z vrcholu je při dobré viditelnosti možné spatřit okolní ostrovy Rhodos či Kréta (2 z 5, 4h, 5km, ↑↓460m). Stejnou cestou zpět a odjezd na ubytování.
4. den: vynechat nesmíme ani ty nejkrásnější pláže ostrova, které se nachází na východním pobřeží a proto nás dnes čeká odpočinek na pláži KYRA PANAGIA s průzračně čistou vodou. Odtud se lze dostat pěšky za zhruba 15 min na zapomenutější pláž KATO LAKOS, ke které vede velmi špatná příjezdová cesta a lze se tak na ni dostat lodí či chůzí. O to více se užijete tichý a nepřeplněný ráz této pláže. Další z míst, kde se musíme zastavit je pláž APELLA, která se pravidelně umisťuje na předních místech nejkrásnějších pláží v Řecku.
5. den: lodní výlet na ostrov SARIA. Poplujeme podél východního pobřeží a budeme mít jedinečnou příležitost prohlédnout si skalnaté pobřeží ostrova z moře. Po doplutí na ostrov, který se nachází severně od Karpathosu se můžete vydat na prohlídku do vnitrozemí ostrova. Cesta kaňonem vzhůru vás dovede až k opuštěnému městečku ARGOS. Cestou vás budou doprovázet místní kozy, které si často nezadají s kamzíky. Po túře bude ještě čas osvěžit se koupáním na zdejší pláži. Lodí zpět na Karpathos.
6. den: přejezd do vesnice s nádhernou architekturou OLYPMPOS, kde se zastavil čas, ještě dnes zde můžete najít ženy v typických řeckých krojích s vyšívanými šátky. Odtud se vydáme na jednu z nejhezčích vyhlídek ostrova PROFITIS ILIAS. Okružní cestou zpět do vesnice Olympos (2 z 5, 4h, 5,5km, ↑↓450m).
7. den: Volno k odpočinu na pláži a nákupu suvenýrů před odjezdem.
8. den: odlet dle letového řádu z Karpathosu do ČR.

Stravování: polopenze

7x snídaně a 7x večeře

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka vč. let. tax a poplatků v max. výši 10 900 Kč, 7x nocleh v hotelu se snídaní, 7x večeře, transfer z a na letiště, místní transfery dle programu, lodní výlet na ostrov Saria, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • místní doprava mimo program, ostatní strava, pobytová taxa, fakultativní programy, vstupné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 400 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 560 Kč