Španělsko - Andalusie, památky UNESCO letecky - 2024/25 - CK Poznání
Španělsko - Andalusie - Sevilla

Španělsko - Andalusie, památky UNESCO letecky

9denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel *** ubytováníhotel *** letecky dopravaletecky
Perly maurské architektury (UNESCO): Sevilla, Cordóba, Granada a komplex maurských paláců Alhambra i nejstarší megalitické stavby Evropy a Gibraltar. Lehká turistika povede do přírodních parků El Torcal, Sierra Nevada a Sierra de Grazalema i Gibraltar. Čas bude i na bílé vesničky, město Ronda, kolébku corridy či pravěké jeskyně, ochutnáte vína i sherry, tapas i mořské plody a další gastronomické speciality. Zažijete rytmy flamenca i kulturu obyvatel v horských vesničkách. Využijte pobyt u moře s turistikou a bohatými výlety za "nej" Andalusie, na jaře navíc bude květinový svátek patií v Córdobě.

Poznámka: CK si vyhrazuje právo přesunu jednotlivých dnů v případě nepříznivých podmínek v horách, vzhledem k umístění hotelu a průběhu slavností, jejichž změnu nemůže nijak ovlivnit.
Vstupné do Alhambry je velmi náročná akce a je bezpodmínečně nutné zajistit několik měsíců dopředu, rezervace je časová, vstupenka je nevratná a ani není možné přidávat další osoby na urč. čas. Prosíme proto, zda byste svůj zájem (a velmi doporučujeme) hlásili předem a zajistili si několik měsíců před odletem (min. 3 měsíce Alhambru - Nazari palác Alhambru ostatní objekty a zahrady Generalife, min. 2 měsíce předem)
K zajištění vstupenky potřebujeme jméno, příjmení, data narození a číslo dokladu, se kterým
budete cestovat. Upozorňujeme, že později již není možné zajistit vstup do Nazairijských paláců.

Náročnost programu: RONDA: aréna 9 €
GRANADA: katedrála 5 €, královská kaple 5 €
CORDOBA: Alcázar 8 €, mešita 13 €
SEVILLA: katedrála a věž Giralda 12 €, Alcázar 14,50 €
CÁDIZ: katedrála 7 €
ANTEQUERA: katedrála 5 €, pevnost 4 €
MÁLAGA: katedrála 6 €, Alcazar a hrad 6 €, Picassovo muzeum 9 €
flamenco: 30 € vč. nápoje
Gibraltar: poznávací cca 2 h okruh mikrobusy na Tárikovu horu 50 €/os.

Termíny a ceny

Termín 04.05. - 12.05.24 sobota - neděle
VYPRODÁNO
Kód termínu 24JVA04711
Cena
33 990 Kč
cena za 9 dní
Termín 28.09. - 06.10.24 sobota - neděle
Kód termínu 24JVA04712
Cena
33 990 Kč
cena za 9 dní

Program zájezdu

1. den: odlet Praha-Malaga (sraz na letišti V.Havla, Praha v cca 15.h, předpokládaná doba odletu 17:20), transfer do hotelu.
2. den: pohoří Torcal s významnou rezervací: ANTEQUERA, město římského původu (Anticaria), maurská pevnost a řada kostelů, turistika v podivuhodné krasové krajině přírodního parku El Torcal (UNESCO) - vápencové skály na jaře spousta rozkvétajících květin včetně orchidejí, ráj botaniků a fotografů, prehistorická památka UNESCO - Dolmen del Menga, historické centrum ANTEQUERA, návrat na ubytování.
3. den: cestou oliv a mandloní v národním parku Fuente de Piedra s lagunou (místní sušenky zvané mantecados) do klenotu maurské architketury SEVILLY - UNESCO, která byla svého času největším a nejbohatším městem na Pyrenejském poloostrově, katedrála vystavená na místě mešity, ze které se zachoval minaret - věž La Giralda a Pomerančový dvůr, pohledy na maurský hrad Alcázar, sídlo emírů a později kastilských králů, jedna z nejstarších rezidencí v Evropě, zahrady, radnice, paláce obložené keramickými dlaždicemi azulejos, sloupové dvorky patia zdobené kvítím, židovská čtvrť Santa Cruz, zahrady Maria Luisa, uličky, moderní čtvrť výstaviště, ubytování u Sevilly.
4. den: cesta podél národního parku Doňana do města JEREZ DE LA FRONTERA, které je proslavené jezdeckou španělskou školou a vínem sherry (původní název jerez, na výrobě měli klíčový podíl Angličané), ochutnání sherry, přístav EL PUERTO DE SANTA MARIA, přístavní město CÁDIZ, katedrála a zahrady, pohledy na bílé pobřeží Costa de la Luz a Atlantský oceán, dle počasí a polit. situace variantně návštěva britské kolonie GIBRALTARU s pevností vystavěnou nad průlivem mezi Evropou a Afrikou (Héraklovy sloupy), fakultativně výjezd terénními vozy na vrchol Gibraltarské skály (48 €), vyhlídka na Afriku, jediná evropská kolonie volně žijících opic makaků - magotů, jeskyně zapsaná na seznamu UNESCO, ubytování v TORREMOLINOS u moře na pobřeží Costa del Sol.
5. den: RONDA, městečko známé jako kolébka corridy, dějiště Hemingwayova románu Fiesta, býčí aréna a muzeum corridy, město je umístěno přesně nad hlubokou strží, která je dělí na dvě části ochutnávka místních specialit a vín, anebo turistická procházka dolů do soutěsky říčky Guadalevín s výhledy na Rondu, koupání na Costa del Sol, návrat do TORREMOLINOS, večer možnost shlédnutí představení flamenca, úžasná podívaná (cca 30 € s nápojem).
6. den: volný odpočinkový den, fakultativní výlet s průvodcem: maurskou cestou na sever Andalusie, CÓRDOBA - památka UNESCO na řece Guadalquivir, město maurských chalífů, židovská čtvrť, mešita Mezquita, která byla upravena na katedrálu, ale jádro zůstalo zachované, kouzelné uličky, na jaře « Slavnost pátií » s krásně vyzdobenými květinovými nádvoříčky, rozsáhlé zahrady, Alcázar s pevností katolických králů, arabský trh (stříbrné filigránové šperky), variantně místo toho celodenní pohoda u moře i bazénu v TORREMOLINOS nebo procházky po pobřeží nebo individuální výlety: cesta vlakem do BENALMADENY, významné přímořské letovisko s hradem, Akvárium, odtud se dá vyjet lanovkou do hor Mijas za turistikou), anebo třeba vlakem do MALAGY, Picassova města se zajímavým historickým centrem, návrat na hotel do TORREMOLINOS.
7. den: GRANADA, skvostné maurské město pod zasněženým hřebenem pohoří Sierra Nevada - památka UNESCO, jedno z nejkrásnějších měst světa, prohlídka palácového komplexu Alhambra, poslední a nejkrásnější maurské rezidence na Pyrenejském poloostrově, úžasná maurská architektura (využití světla, vody a ornamentů) jedinečný Lví dvůr, renesanční královský palác a letohrádek a zahrady Generalife, rozsáhlý systém nádvoří, zahrad, jezírek a vodotrysků - UNESCO, dále malebná čtvrť Albaicín a památky na maurskou historii, cesta Sierrou Nevadou, krajem horských bílých vesniček « Las Alpujarras », vyhlídky na pohoří Sierra Nevada, návrat do Torremolinos.
8. den: cesta po pobřeží Costa del Sol za bílými vesničkami: FRIGILIANA, kde se vyrábí typická keramika s arabskými ornamenty, možnost návštěvy trhu, turistiky v kaňonu anebo výstup nebo k maurské zřícenině s vyhlídkou, další bílá vesnice NERJA na vysokém útesu nad mořem - Balkón Evropy, návštěva výjimečné pravěké jeskyně Cuevas de Nerja, která si vysloužila název « přírodní katedrála Andalusie », možnost ochutnání vyhlášených pochoutek tapas, slavnost San Isidoro, dále MALAGA, vzniklá původně z obchodní kolonie Féničanů, řada památek: maurský hrad Alcazaba z 8. až 11. stol. (na místě římské a gótské pevnosti) se zahradami, mohutná katedrála přezdívaná jednoruká dáma, sbírky Nadace Picassa, archeologické muzeum, muzeum malířství, hradní zřícenina Castillo de Gibralfaro ze 14. století, večerní atmosféra, večer transfer na letiště a odlet do ČR pozdě v noci (doba letu 22:15 - 1:30).
9. den: přílet do Prahy k ránu (předpokládaná doba příletu 0:45 h).

Stravování: polopenze

7x snídaně a 6x večeře, snídaně formou bufetu, snídaně i večeře jsou podávány v hotelu u Antequery a Sevilly. V hotelu v Torremolinos jsou večeře formou bohatého bufetu. Nápoje nejsou v ceně večeří, platí se zvlášť.
Ceny potravin zhruba:
rychlé občerstvení, kus pizzy, bageta aj. 2-4 €, 2 dl vína 2,50 €, káva od 1,80 €, balená voda 1,5 l za 1,20 €, chléb, bageta od 1 €, ovoce, zelenina 1 kg od 1 €,láhev vína 1 l od 8 €, pivo od 1,80 €, limo od 1,20 €, jogurt od 0,75 €, hlavní jídlo v restauraci už od 12 € a menu o 2 chodech 12-15 €, pohlednice 0,50 €, záchod průměr 0,50 €, známka do ČR 0,75 €

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Malaga vč. let. tax a poplatků v max. výši 10 500 Kč,dopravu španělským zájezdovým autokarem, 7x hotel (2x vnitrozemí, 1x u Sevilly, 4x Torremolinos), 7x snídani, 6x večeři, průvodce

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění, příp. pobytovou taxu, fakultativní služby, výlet do Cordóby, cesty veřejnou místní dopravou, spropitné pro řidiče (dle vašeho uvážení, asi 10 €/ osoba/týden), taxíky na Gibraltaru, ochutnávky, vstupné (cca 130 €) a vše co není uvedeno v odstavci cena zahrnuje
  • 1lůžkový pokoj 5400 Kč, záloha za vstupné do Alhambry s rezervací 800 Kč, výlet do Cordóby 900 Kč, záloha na vstup do jeskyně Nerja 450 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 675 Kč