Pohodový týden v Alpách - Švýcarsko - Jungfrau – TOP OF EUROPE s kartou - 2024/25 - CK Poznání
8denní zájezd
  Náročnost 2
vlastní stravavlastní hotel *** ubytováníhotel *** autokarem dopravaautokarem
Pohodový týden v Alpách - Švýcarsko - Jungfrau – TOP OF EUROPE s kartou
Pro rok 2024 jsme pro Vás připravili opravdovou lahůdku, a to zájezd do exkluzivní švýcarské oblasti JUNGFRAU REGION s nejvyhlášenějšími lanovkami a světově proslulými lokalitami. Díky kartě budete moci neomezeně využívat lanovky, zubačky, vlaky i lodě v celém regionu (v hodnotě min. 11 000 Kč), a ze všech stran si tak bez dalších výdajů vychutnat výhledy nejen na legendární vrcholy Eiger, Mönch a Jungfrau z legendárních vyhlídek jako Schynige Platte, Harder Kulm, Kleine Scheidegg, Eigergletscher, Männlichen či First. Díky ubytování v hotelu s polopenzí přímo v srdci oblasti nebudeme ztrácet čas přejezdy, neboť všechny vyhlášené lokality jako Lauterbrunnen, Grindelwald, Interlaken, Wengen, Müren budeme mít na dosah ruky. Projdeme nejkrásnější panoramatické trasy a na své si přijdou jak milovníci turistiky, tak ti, kteří si chtějí dopřát kromě výhledů i více odpočinku. Za výrazně zvýhodněnou cenu se pak můžete vydat i do nejvýše položené železniční stanice v Evropě – Jungfraujoch.

Poznámka: Dětské ceny platí pouze při ubytování se 2 dospělými osobami.

Poznámka II: Nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Plzeň (svoz pořádáme od 4 osob).

Dětské slevy: 0 - 12 let: 2 000 Kč (děti ubytované se 2 dospělými).
Nikola
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 13.07. - 20.07.24 sobota - sobota
VYPRODÁNO, NOVINKA, GARANCE, průvodce: J. Ježek
Kód termínu 24JUF02422
Cena
29 990 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách do Švýcarska.
2. den: ráno příjezd do WILDERSWILL (620 m), snídaně a ubytování dle možnosti hotelu. WILDERSWILL je městečko umístěné přímo v srdci regionu Jungfrau, v téměř bezprostřední blízkosti všeho, co tato světoznámá oblast může nabídnout. Po snídani krátký přejezd naším autobusem do SPIEZU (620 m), dopolední projížďka lodí po jezeře THUNERSEE (610 m) až do INTERLAKENU (640 m), krátká procházka skrze centrum města ke spodní stanici lanovky. Výjezd první z řady slavných lanovek na proslulý vyhlídkový vrchol HARDER KULM (1 320 m). Nenáročný výstup na vrchol WANNICHNUBEL (1 585 m) s výhledy na celý region Jungfrau plného tří- a čtyř-tisícových a jezera Thunersee a Brinzersee. Zpět k lanovce, sjezd do Interlakenu, vlakem na hotel, večeře.
3. den: snídaně, vlakem do GRINDELWALDU (950 m), nejdelší lanovkou v Evropě na MÄNNLICHEN (2 220 m), základní varianta (náročnost 2 z 5; 3 hod., ↑100 m, ↓200 m): pěšky panoramatickou velmi pohodlnou cestou s jedinečnými výhledy na KLEINE SCHEIDEEGG (2 050 m), zubačkou či pěšky na EIGERGLETSCHER (2 348 m) a pod stěnou Eigeru až na Alpiglen, zubačkou zpět do Grindelwaldu, vlakem na hotel, večeře.
4. den: snídaně, naším busem do LAUTERBRUNNENU (790 m), lanovkou na GRÜTSCHALP (1 485 m), vláčkem do MÜRENU. Základní varianta (náročnost 2 z 5; 4 hod., ↑250 m, ↓350 m): Pěšky na ROSTOCK HÜTTE (2 036 m), dále přes SPIELBODEN (1 810 m), zpět přes SCHILTALP (1 950 m) pod horou Schilthorn/Piz Gloria proslulou z Jamese Bonda do Mürenu. Vláčkem a lanovkou do LAUTERBRUNNENU. Vlakem do hotelu. Lehčí varianta: kratší výstup na Spielboden a okruhem zpět do Mürenu, podél železnice do některé z mezistanic či až do Grütschalpu. Sjezd do Lauterbrunnenu a vlakem na hotel, večeře. V případě nepříznivého počasí možnost návštěvy vodopádů TRUMMENBACHFÄLLE (fakultativně).
5. den: snídaně, historickou zubačkou na SCHEINIGE PLATTE (1 960 m). Základní varianta (náročnost 2,5 z 5; 6 hod., ↑720 m, ↓540 m): královskou trasou na FIRST (2 160 m) přes FAULHORN (2 680 m) s nezapomenutelnými výhledy na Wetterhorn, Shreckhorn, Eiger, Mönch, Jungfrau, Silberhorn, Piz Gloria. Jako pohodlnější varianta jsou atrakce na Firstu (soustava lanovek s možností využití atrakcí v jednotlivých mezistanicích jako visuté chodníky apod.) Všichni sjezd do GRINDELWALDU a vlakem na hotel, večeře.
6. den: snídaně, vlakem do GRINDELWALDU (950 m), nově otevřenou lanovkou na EIGERGLETSCHER (2 348), výjezd do nejvýše položené železniční stanice v Evropě JUNGFRAUJOCH (3 500 m), úsek Eigergletscher – Jungfraujoch fakultativně. Návštěva ledovcového paláce, procházka po zasněžené stezce s výhledy na největší alpský ledovec ALETSCH GLETSCHER, vyhlídky z observatoře SPHINX. Sjezd zubačkou na KLEINE SCHEIDEGG (2 050 m), nenáročná panoramatická procházka do WENGENALPU (1 880), další zubačkou do WENGENU (1 300 m) na krátkou prohlídku slavné alpské vesničky a poté sjezd až do LAUTERBRUNNENU (790 m). Vlakem na hotel. Variantou bez fakultativního výjezdu na Jungfraujoch je panoramatická trasa z Eigergletscher přímo pod masivem Jungfrau do Wengeneralpu, popřípadě až do Wengenu. Dle času ještě možnost procházky v údolí Lauterbrunnen. Zpět na hotel, večeře.
7. den: snídaně, dopoledne vyklízení pokojů, individuální volno, které je možno strávit např. pěšky či vlakem (fakultativně za mírný poplatek) do INTERLAKENU. Potom odjezd z regionu Jungfrau. Odpoledne prohlídka a individuální volno ve švýcarské metropoli BERN.
8. den: příjezd v brzkých ranních hodinách.

Stravování: vlastní

polopenze.

Ubytování: hotel ***

hotel***

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh, 6x snídaně, 5x večeře, 5denní karta Jungfrau Travel Pass, doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 8 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků 600 Kč