USA - Luxusní dovolená v Las Vegas a v národních parcích - 2024/25 - CK Poznání
12denní zájezd
  Náročnost 1
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
USA - Luxusní dovolená v Las Vegas a v národních parcích
Je pravdou, že Las Vegas pravděpodobně navštívila již spousta lidí, ale užili si to opravdu se vším všudy? Většina zájezdů má v itineráři prostor na Las Vegas zhruba na 1-2 dny. A stačí to? Z vlastních zkušeností víme, že zalíbení v tomto místě někdy přichází s odezvou. A tak, pokud jste ještě ve Vegas nebyli, a nebo se sem chcete vrátit, pojeďte s námi na tuto cestu, kdy vám náš průvodce ukáže všechny tváře Las Vegas, zahraje si s vámi ruletu, ukáže vám nejlepší michelinské restaurace nebo slavnou zastavárnu z televizní reality show Mistři zastavárny, zprostředkuje i zdánlivě nemožná přání. Na této cestě se proletíte, když budete chtít, i helikoptérou v Grand Canyonu při západu slunce. V národních parcích Zion a Bryce Canyon na vás čeká jedna z nejfotogeničtějších krajin v Americe, v Brycu ji budete obdivovat i z koňského hřbetu. To vše zakončíme v netradiční destinaci, kterou je horami obehnané město Salt Lake City s obřím Solným jezerem.
Ubytování je zajištěno ve velmi kvalitním ubytování co nejblíže nočnímu životu ve městech a aktivitám v přírodě v rámci národních parků. Abyste si obzvláště Las Vegas užili, zajistili jsme hotel The Mirage, jeden z nejznámějších hotelů na hlavním bulváru Strip, který nabízí mnoho restaurací, kaváren, barů, obchodů, heren a také úžasný bazén s vodopádem atd.
Tento zájezd je speciálně určen pro ty, kteří si chtějí Ameriku užít bez starostí, v klidu a v pohodě, s minimální kontrolou rozpočtu.
Kamila
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 16.05. - 27.05.24 čtvrtek - pondělí
Kód termínu 24LVG02506
Cena
114 990 Kč
cena za 12 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do USA. Odpoledne nebo večer přistaneme ve městě hříchu a světel LAS VEGAS ve státě Nevada. Ubytování, v rámci času možnost první procházky po blikajícím hlavním bulváru THE STRIP s mnoha slavnými kasíny. Budeme si vychutnávat atmosféru římských paláců, pirátských ostrovů a egyptských pyramid či Paříže.
2. - 3. den: 2. - 3. den: dva celé dny strávíme v LAS VEGAS. Toto město si lze užít i během dne. Zatímco v noci tráví většina návštěvníků čas v některém z kasín nebo na různých kouzelnických či divadelních představeních, i ve dne má LAS VEGAS co nabídnout. Projedeme se gondolou v americké verzi BENÁTEK, podíváme se na zpívající fontánu před hotelem BELLAGIO nebo na jeho botanickou zahradu, prohlédneme si luxusní interiér hotelu CAESARS PALACE, zajedeme si na oběd na EIFFELOVKU. Pokud máte rádi podmořský svět, můžete navštívit SHARK REEF AQUARIUM v hotelu MANDALAY BAY. Můžete si tu dokonce i s delfíny zaplavat. Neopomeneme se podívat i do starší části Vegas, kde si pořídíme fotografii s Elvisovým autem ve světoznámé svatební kapličce LITTLE WHITE CHAPEL. Náš průvodce vám bude celou dobu k dispozici.
4. den: dnes nás čeká výlet k nejslavnější přehradě světa - HOOVER DAM nacházející se na hranici států Nevada a Arizona. Po cestě zpět zastavíme nedaleko Las Vegas v RED ROCK CANYONU, kde si projedeme okružní cestu SCENIC DRIVE se zastávkami na fotografování a s krátkými pěšími vycházkami. Odpoledne návrat do města. V případě zájmu lze zajistit nezapomenutelný let helikoptérou z Las Vegas nad Hoover Dam až do GRAND CANYONU. Opravdovou třešničkou na dortu je přistání na dně samotného GRAND CANYONU, kde na vás bude čekat přípitek a drobné občerstvení. Zpět do města se budete vracet při západu slunce, takže přílet do Las Vegas bude opravdu magický.
5. den: odjezd do NP ZION. Seznamovací den s NP ZION. Místní autobus operovaný národním parkem nás zaveze na různá místa - projdeme se v kaňonu řeky VIRGIN, vyfotíme se u PLAČÍCÍ SKALY a vystoupáme ke SMARAGDOVÝM JEZÍRKŮM (4 km, ↑↓250 m, 3,5 hod.). Neopomineme ani relaxaci a koupání v řece a vyjedeme na náhorní planinu PINE CREEK CANYONU, odkud se budeme kochat pozdně odpoledním slunkem ozařujícím hluboký kaňon NP ZION.
6. den: celodenní turistika v NP ZION. Možnost výstupu na vyhlídku pod ANGELS LANDING (1 764 m) - velmi navštěvovaný bod, ale rozhodně stojí za námahu (6 km, ↑↓350 m, 4 hod.) nebo na protější, avšak náročnější vrchol OBSERVATION POINT (1 978 m) (12 km, ↑↓680 m, 7 hod.).
7. den: odjezd do NP BRYCE CANYON. V cestě nám stojí RED CANYON (ČERVENÝ KAŇON), který je součástí národního lesa Dixie s 60 milionů let starými červenými skalními věžemi a hrady. Vystoupáme na jednu z věží a naskytne se nám překrásná vyhlídka do okolí. Poté přijedeme do ústředního vesničky v Bryce Canyonu - BRYCE CANYON CITY. Nasedneme na koníky a projedeme se s nimi v lese a po hraně slavného kaňonu s jehlicovitými věžemi.
8. den: celodenní poznávání s turistikou v NP BRYCE CANYON. Vydáme se na túru pohádkovou krajinou národního parku s výhledy do nitra kaňonu. Nabízí se nám jednoduchá turistika trasou WALL STREET a QUEENS GARDEN LOOP (5,5 km, ↑↓150 m, 3 hod.) anebo prodloužení o překrásný okruh PEEKABOO (14 km, ↑↓500 m, 7 hod.). Možnost využít zdarma místního autobusu a jezdit od vyhlídky k vyhlídce. Návrat na ubytování.
9. den: dnes náš čeká přejezd do turisticky ne tolik navštěvovaného místa, které však nabízí krásné okolí a je obklopeno horami. Mluvíme o SALT LAKE CITY. Hlavní město Utahu je duchovním centrem mormonské církve, proto si zde prohlédneme nejen STÁTNÍ KAPITOL, ale také náměstí TEMPLE SQUARE s mormonským chrámem Salt Lake Temple. Prozkoumáme krásné zahrady a fontány a vydáme se na místo zvané THIS IS THE PLACE HERITAGE PARK, kde se vrátíme do historie a období osídlování Západu, uvidíme zde, jak se žilo v dobách průkopníků. Park navíc nabízí krásné výhledy na okolní hory.
10. den: náš poslední den v Americe strávíme výletem k VELKÉMU SOLNÉMU JEZERU, které je největším slaným jezerem na západní polokouli. Na jezeře se nachází několik ostrovů, hrází a dokonce i železnice. Vydáme se na POLOOSTROV ANTELOPE ISLAND, který turistovi nabídne opravdu divokou přírodu s bizony i kojoty. Budeme ohromeni velikostí jezera, které spíše připomíná Mrtvé moře. Odpoledne návrat do města, kde strávíme poslední večer posezením v místní hospůdce.
11. den: poslední nákupy, dle letového řádu lze zařadit výlet do okolních hor s procházkou, odlet domů.
12. den: přílet do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-Las Vegas a Salt Lake City-Praha vč. let. tax a poplatků v max. výši 30 000 Kč, pronájem minivanu vč. paliva, místních poplatků a parkovného, vstupné do národních parků, 6x ubytování v ****hotelu The Mirage přímo na Stripu, 4x ubytování ve stylových ***hotelech v národních parcích, 10x kvalitní snídaně v hotelu či v restauracích, projížďka na koních v Bryce Canyonu, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, vstupné mimo národní parky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 34 900 Kč, registrace ESTA ke vstupu na území USA 650 Kč, let helikoptérou do Grand Canyonu (cca 2,5 hod. výlet) 18 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 200 Kč, do 85 000 Kč za 1 950 Kč