Namibie, Zimbabwe, Zambie, Botswana - Pohodový týden - Pouští a pralesem k Viktoriiným vodopádům - 2024/25 - CK Poznání
11denní zájezd
  Náročnost 1
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Namibie, Zimbabwe, Zambie, Botswana - Pohodový týden - Pouští a pralesem k Viktoriiným vodopádům
Unikátně sestavený program umožňuje navštívit dvě opravdu velkolepé lokality bez dlouhých přejezdů! Zájezd začneme ve světoznámé poušti Namib, kde se projdeme po jedněch z největších dun planety. Mimořádně fotogenickou krajinu do detailu prozkoumáme a po zastávce v koloniálním Windhoeku v krátkosti přelétneme do Zimbabwe. Zde nás čekají pohodové procházky s výhledy na největší vodopády na světě, které doplní i okolní prales. Třetí, neméně zajímavou částí zájezdu je dvoudenní výlet do Botswany, kde zažijeme pravé africké safari v nedalekém NP Chobe. Kvalitní ubytování se snídaní je v Namibii zajištěno na poušti a v Zimbabwe přímo ve Victoria Falls. Na safari pak v lodžích s polopenzí. Navštivte snad to nejkrásnější z africké přírody v pohodovém tempu a bez zdlouhavých přesunů!
Aneta
Garant zájezdu
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 07.05. - 17.05.24 úterý - pátek
VYPRODÁNO, garance odjezdu, průvodce: Kamila Kalčíková
Kód termínu 24PAV01126
Cena
80 000 Kč
cena za 11 dní
Termín 18.05. - 28.05.24 sobota - úterý
průvodce: V. Lemberk
Kód termínu 24PAV01128
Cena
93 990 Kč
cena za 11 dní
Termín 13.05. - 23.05.25 úterý - pátek
průvodce: K. Hanák
Kód termínu 25PAV01128
Cena
98 900 Kč
cena za 11 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Vídně do NAMIBIE (odlet z Prahy na vyžádání).
2. den: přílet do WINDHOEK, dle letového řádu a možností hotelu přesun na ubytování. Nenáročná procházka hlavním městem NAMIBIE, jehož dominantou je koloniální CHRISTUSKIRCHE. Individuální volno, odpočinek na hotelu.
3. den: snídaně, pronajatým soukromým minivanem vyrážíme za prvními zážitky do opuštěné přírody. Pohádkovou krajinou pohoří NAUKLUFT MOUNTAIN budeme projíždět na jihozápad. Cestou si uděláme několik zastávek, abychom si výhledy dostatečně vychutnali. Dle aktuální situace možnost návštěvy záchranné stanice s GEPARDY. Ti se zde ve volné přírodě běžně vyskytují, nicméně jejich spatření mimo tyto stanice je spíše vzácné. Ubytování v resortu v bezprostřední blízkosti světoznámé NAMIBSKÉ POUŠTĚ. Večeře.
4. den: snídaně, celodenní výlet do NAMIBSKÉ POUŠTĚ s několika příležitostmi pro pohodovou turistiku. Užijeme si panoramatické výhledy do fotogenické krajiny. Čeká nás návštěva "místního" ÚDOLÍ SMRTI, kde jsou vyprahlé bílé plochy v ostrém kontrastu s oranžovým pískem dun. Dechberoucí pohled doplní všudypřítomné akácie. Projdeme se po jedné z nejvyšší dun světa - "BIG DADDY DUNE" s úctyhodnou výškou 325 m. Výhledy z vrcholu budou zaslouženou odměnou za výstup! Návrat na ubytování. Večeře.
5. den: snídaně, návrat do hlavního města WINDHOEK se zastávkami s výhledy na horskou krajinu, kterou budeme po cestě křižovat. Případné dokončení prohlídky WINDHOEKU.
6. den: přesun na letiště, krátký přelet do ZIMBABWE. Ubytování ve VICTORIA FALLS, města jen 3 km vzdáleného od stejnojmenných největších vodopádů planety. Poté nás bude čekat ještě plavba po řece ZAMBEZI při západu slunce. Kromě drobného občerstvení a krásných výhledů se okolo nás možná objeví HROŠI. Stejně tak je možné zahlédnout exotická zvířata i na břehu. Dle letového řádu případně odlet již 5. den odpoledne/večer s tranzitním noclehem v hotelu a příletem 6. den se zachováním všech programových bodů.
7. den: snídaně, návštěva zimbabwské části vyhlídek na VIKTORIINY VODOPÁDY na řece ZAMBEZI. Velkolepé výhledy si vychutnáme jak ze ZIMBABWE, tak odpoledne ze ZAMBIE. Projdeme se také po slavném mostě VICTORIA FALLS BRIDGE, na kaňonem řeky tvořící hranici obou států. Dle aktuální situace na hranicích zbyde případně čas i na krátkou návštěvu nedalekého LIVINGSTONU, kde se zastavíme u sochy EMILA HOLUBA. Návrat do ZIMBABWE na ubytování.
8. - 9. den: snídaně, dvoudenní výlet na SAFARI v národním parku CHOBE. Nejprve přesun do BOTSWANY, a pak do samotné přírodní rezervace. V rámci programu nás čeká klasické safari v jeepech, ale také netradiční ŘÍČNÍ SAFARI na lodích. Ubytováni budeme v typických lodžích a v ceně je kromě snídaní i oběd. Na konci druhého dne se vrátíme zpět do VICTORIA FALLS. Cestou se ještě zastavíme u obrovského BAOBABU podél vyhlídkové cesty ZAMBEZI LOOP.
10. den: snídaně, dle letového řádu individuální volno, nákup suvenýrů, fakultativně let helikoptérou nad vodopády, bungee jumping atd., transfer na letiště ve VICTORIA FALLS. Odlet do ČR.
11. den: přílet do Vídně (přílet do Prahy na vyžádání).

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Vídeň-Windhoek/Victoria Falls-Vídeň - jednosměrný přelet Windhoek-Victoria Falls vč. let. tax a poplatků v max. výši 23 000 Kč, 8x ubytování v hotelu/resortu/lodgích ve 2lůžkových pokojích s vl. soc. zařízením se snídaní,
  • doprava pronajatým minivanem dle programu,
  • výlet na safari v NP Chobe dle programu,
  • 2x večeře, 1x oběd,
  • vstupy/vjezdy do přírodních rezervací v Botswaně, Zimbabwe a v Zambii,
  • informační materiály,
  • vedoucí zájezdu

Cena nezahrnuje

  • ostatní vstupy (Namibie cca 30 USD),
  • víza (Namibie cca 80 USD, Zimbabwe + Zambie cca 50 USD),
  • ostatní strava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 10 000 Kč, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 100 Kč nebo do 85 000 Kč za 1 850 Kč

Podobné zájezdy

Recenze

H
Lubomir H.    Zaječov, Ceska republika
100%
Celkové to byl pro mne jeden z nejkrásnějších zážitku. Perfektní průvodkyně i průvodce a super lidičky kolem. K tomu překrásna Afrika.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
26. 03 2024
B
Ing. Jiří B.    Budějovice ČR
95%
Výborný a znalý průvodce. Vladimír Lemberk. Dobře připravený a zorganizovaný prodram.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
25. 03 2024