Galapágy - Nejúžasnější příroda planety - 2024/25 - CK Poznání
EX_123_01-1_Galapagy

Galapágy - Nejúžasnější příroda planety

11denní zájezd
  Náročnost 1.5
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Jen málokde se nachází tolik endemických druhů jako právě na Galapágách – zde se opravdu dostaneme do naprosto unikátního ekosystému světa! Pronikneme do života obřích suchozemských želv, zaplaveme si s kamarádskými lachtany a delfíny a necháme se okouzlit elegantními plameňáky i sympatickými tučňáky. Zažijeme "mořský balet" při odlehlém útesu Kicker Rock a ponoříme se do magie podmořského světa v jednom z nejkrásnějších míst pro šnorchlování a potápění na světě – v tunelech Cabo Rosa, kde se dostaneme do bezprostřední blízkosti několika druhů žraloků, rejnoků, mořských želv a nespočetného množství pestrobarevných exotických ryb. Kamkoli se pohneme, budeme obklopeni nejen leguány a exotickými ptáky, ale především uklidňující a svěží atmosférou, kterou toto tropické souostroví doslova dýchá. Strávíme idylické chvíle na panenských plážích ostrova San Cristóbal, užijeme si pravého jižanského nočního života na pulzujícím ostrově Santa Cruz a zavítáme do odlehlých zákoutí magického ostrova Isabela. Čekají nás dechberoucí scenérie činných vulkánů, vnitrozemských i podmořských tunelů a impozantních útesů. Zažijeme písečné pláže i mangrovníkové lesy s ostrovními mokřady, divoké vody nespoutaného oceánu i křišťálově čisté laguny a malebné zátoky; několikahodinové jízdy na motorovém člunu i pohodové výlety na rybářské loďce či na kajaku. Můžeme se těšit na každý den plný mimořádných zážitků, dobrodružství i dokonalé relaxace korunované romanticky podmanivými západy slunce! Provází J. Hutera.

Poznámka: Pouze pro 8 klientů.

Termíny a ceny

Termín 09.11. - 19.11.24 sobota - úterý
Kód termínu 24GPG02138
Cena
134 000 Kč
cena za 11 dní
Termín 23.11. - 03.12.24 sobota - úterý
Poslední 2 volná místa,možnost doobsazení pro ženu, průvodce: J. Hutera
Kód termínu 24GPG02136
Cena
124 000 Kč
cena za 11 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy. Večerní přílet do GUAYAQUIL. Ubytování, seznámení skupiny v některé z místních hospůdek a odpočinek s možností noční procházky po nábřeží města (v závislosti na letovém řádu).
2. den: přelet na ostrov SAN CRISTOBAL - ubytování v příjemných bungalowech. Odpoledne relaxace na panenské pláži s koupáním a pozorováním kamarádských LACHTANŮ. Budeme moci na vlastní oči pozorovat jejich každodennost – ať už hraní ve vodě či krmení mláďat. Večer strávíme v idylickém prostředí s naším prvním impozantním západem slunce uprostřed Pacifiku.
3. den: výprava k proslulému útesu KICKER ROCK, kde se dostaneme doslova do víru mořského života! Budeme obklopeni LACHTANY, TUČNÁKY, KORMORÁNY či PELIKÁNY. Zaplaveme si s REJNOKY, několika druhy (nelidožravých) ŽRALOKŮ a spoustou exotických ryb, které vám dají pocit, že jste se ocitli v jednom obřím akváriu. Čeká nás zkrátka mořský balet nad vodou i pod vodou. Fakultativně potápěčský rychlokurz a možnost ponoru do větších hlubin. Pozdě odpoledne návrat na ostrov a relaxace na blízké "lachtaní” pláži nebo ve "stromové” kavárně.
4. den: přesun motorovým člunem na ostrov SANTA CRUZ, kde se ubytujeme v příjemném hotelu poblíž pláže a zároveň kousek od centra galapágské "metropole” PUERTO AYORA. Po krátkém odpočinku vyrazíme šnorchlovat k vulkanickým útesům LAS GRIETAS, kde se mísí slaná voda se sladkou A vytváří jedinečný ekosystém smaragdově průzračných vod plný pestrobarevných exotických ryb, MOŘSKÝCH ŽELV a endemických MOŘSKÝCH LEGUÁNŮ. V podvečer návrat na hotel. Zážitkem je jistě i pulzující noční život v pravém jihoafrickém stylu, kterým je tento ostrov vyhlášený.
5. den: ráno návštěva Výzkumného střediska CHARLESE DARWINA, kde se seznámíme mimo jiné s programy na záchranu deseti galapágských druhů obřích suchozemských želv. Odpoledne se přesuneme na největší ostrov ISABELA (3h plavba, na které s trochou štěstí zahlédneme i velryby), který je pro mnohé synonymem pozemského ráje! Tento ostrov v některých částech lemovaný palmami a panenskými plážemi pokrytými bílým pískem, v jiných naopak magickými zátokami s dramatickými scenériemi místních vulkánů, se stane pro nás na několik dní domovem. Po příjezdu navštívíme jednu z místních lagun, kde nás přivítají elegantní růžoví PLAMEŇÁCI! Ubytujeme se v příjemném rodinném hotýlku.
6. den: po snídani se vypravíme k ikonickým tunelům CABO ROSA – jednomu z nejkrásnějších míst pro šnorchlování na světě! Impozantní skalní formace zde vytváří úchvatnou scenérii. Zdejší meziskalní vody přitahují obrovské množství mořské fauny a koncentruje se zde i několik endemických druhů ptáků, jako je např. TEREJ MODRONOHÝ. Společnost nám budou dělat opět LACHTANI, TUČŇÁCI a všudeypřítomní LEGUÁNI. Čeká nás v bezprostřední blízkosti svět mořských želv, pestrobarevných ryb, mořských koníků atd. Uvidíme zde i MANTY a ŽRALOKY. Večerní relaxace s možností procházky po nedaleké pláži CONCHA DE PERLA, která je známá svými romantickými západy slunce.
7. den: ráno budeme objevovat odlehlou část ostrova plnou mokřadů, jezer a mangrovníkových lesů, které jsou domovem celé řady endemických druhů ptáků. Zde se zároveň ocitneme v domovině OBŘÍCH SUCHOZEMSKÝCH ŽELV – tedy v místě jejich přirozeného výskytu. V žádném jiném místě Galapág jich nepotkáte tolik jako zde! Po obědě poplujeme rybářským člunem k ostrůvkům TINTORERAS. Propulujeme úžinou mezi sopečnými skálami, kde často odpočívají ŽRALOCI. Ve zdejších tyrkysových vodách mezi těmito ostrůvky strávíme celé odpoledne – budeme si moci opět zaplavat se zdejšími ŽELVAMI, barevnými rybkami, TUČŇÁKY apod. Návrat na ubytování, odpočinek.
8. den: po snídani zavítáme na kajacích k místu nazývanému "jesličky mořských zvířat” – zde se totiž stahuje za účelem páření a rozmnožování hned několik živočišných druhů, jako např. LEGUÁNÍ, LACHTANI, TUČŇÁCI, a mnoho druhů ŽELV. Po cestě zpět můžeme přibrat zdejší "stopaře” – místní lachtani jsou totiž natolik družní, že vám neváhají skočit přímo do kajaku! Odpoledne turistika ve vnitrozemí. V jeskyni LA CUEVA DE SUCRE pronikneme do tajemných podzemních tunelů vytvořených sopečnou činností. Čekají nás také nádherná panoramata místního pohoří a dechberoucí výhledy na zdejší ČINNÉ SOPKY! Zde se zároveň naposledy setkáme a tedy i rozloučíme s obřími suchozemskými želvami.
9. den: brzy ráno v doprovodu DELFÍNŮ přesun na ostrov SANTA CRUZ. Snídaně. Pokračování v plavbě na ostrov BALTRA. Zde si ještě vychutnáme výhledy na dva staré magmatické krátery LOS GEMELOS. Odpoledne přelet do QUITA. Ubytování v historickém centru hlavního města. Večerní procházka uprostřed koloniálních uliček.
10. den: transfer na letiště se zastávkou na ROVNÍKU u monumentu MITAD DEL MUNDO (střed světa). Odlet do ČR.
11. den: přílet do ČR.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Guayaquil, Quito – Praha a vnitrostátní letenky Guayaquil – San Cristóbal, Baltra – Quito vč. let. tax a poplatků v max. výši 40 000 Kč, 9x ubytování (7x na Galapágách v bungalovech a v hotelu dle programu; 1x v hotelu v Guayaquil; 1x v hotelu v Quito) vždy ve 2 lůžkových pokojích s vl. soc. zařízením, 9x snídaně, 7x oběd, všechny aktivity uvedené v programu (s výjimkou fakultativních), zapůjčení vybavení na šnorchlování, profesionální místní průvodci (specializovaní vždy na danou část programu), český vedoucí zájezdu, doprava dle programu včetně lodních přepravy mezi ostrovy, tranzitní karta Ingala, silniční poplatek v Puerto Villamil, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy (Galapágský národní park cca 100 USD, ostatní památky v Quito max. 20 USD), vízum 20 USD, ostatní strava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj na vyžádání, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 100 Kč, do 85 000 Kč za 1 850 Kč

Podobné zájezdy

Recenze

K
Antonín K.    Mladá Boleslav, ČR
100%
Celý zájezd, mj. výborná organizace, skvělý průvodce
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
28. 03 2024