Norsko - turistika s pohodlím hotelu - 2024/25 - CK Poznání
Norsko-Jotunheimen

Norsko - turistika s pohodlím hotelu

8denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Nádherná divoká norská krajina přímo vybízí k túrám a procházkám v přírodě. Přestavujeme na českém trhu jedinečný letecký poznávací zájezd s turistikou do Norska, během kterého se můžete podívat do nejvyššího pohoří Skandinávie Jotunheimen a dosáhnout zde nejvyššího vrcholu Galdhøppigen. Stejně tak můžete vyjít na oblíbenou skalní plošinu Preikestolen s jedinečným výhledem na fjord pod ní. Nebudou chybět nádherné vodopády (zde v údolí Husadalen), ani výhledy na ledovcové splazy. Dalšími plusy zájezdu jsou ubytování v hotelech a polopenze v ceně! CK Poznání vám umožní vychutnat si Norsko v plné kráse, i když třeba nepůjdete na uvedené túry – můžete s námi vyrazit na zájezd a užít si třeba jen okolí v místech ubytování, jít za skupinou s průvodcem pomalejším tempem (návrat z túry je vždy stejnou cestou) nebo se toulat okolím, kde bude autobus čekat na hlavní skupinu. Novinkou je prohlídka místní ovocné farmy, která má i vlastní destilérku - za příplatek.

Poznámka: Tento zájezd není vhodný pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Poznámka II: Minimální počet účastníků ve skupině: 26.

Termíny a ceny

Termín 30.07. - 06.08.24 úterý - úterý
Kód termínu 24DNT17661
Cena
48 000 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Osla. Po cca 2,5 hodinové cestě (mj. přes Lillehammer) přijedeme do rekreační oblasti Skeikampen, kde se ubytujeme a poté si vyjdeme na zdejší stejnojmennou "stolovou horu". Večeře.
2. den: Vydáme se do nejstaršího národního parku Norska Rondane, kde uskutečníme první túru trvající 4 – 5 hod. z horské obce Hovringen k chatám Peer Gynt Hytta a Smuksjøseter. Na ubytování (2 noci na stejném místě) se dostaneme přejezdem přes turistické středisko Lom (starobylý sloupový kostel, navečer pouze pohled zvenku). Večeře.
3. den: Nejvyšší vrchol Norska a celé Skandinávie – Galdhøpigen (2 469 m). Dnešním cílem je výstup na tuto horu. Cesta je dlouhá cca 15 km, trvá okolo 7 hodin. Vede mj. přes ledovcové/sněhové pole, v ceně zájezdu je zahrnut povinný doprovod místního průvodce s lanem. Návrat na ubytování. Večeře.
4. den: Den ledovců... Po průjezdu nejvýše položenou norskou asfaltovou silnicí Sognefjellveien, s výhledy na zbývající ledovcová pole od chat Krossbu a Sognefjelhytta, sklesáme až do téměř nulové výšky k ramenu fjordu Lusterfjorden. Odpoledne strávíme v oblasti ledovce Jostedalsbreen. Kromě tradiční lehčí vycházky k čelu nádherného ledovcového splazu Nigaardsbreen jsou v oblasti další možnosti 3-4 hodinových túr (podle počasí případně možnost přejezdu na turistiku jinam po trase zájezdu). Navečer uvidíme další ramena nejdelšího fjordu Norska Sognefjorden. Večeře.
5. den: Den fjordů... Dopoledne projedeme silničním Lærdalským tunelem, ještě nedávno nejdelším tunelem toho druhu na světě, až k městečku Aurland. Odtud se vydáme místní dopravou na architektonicky moderní vyhlídku Stegastein, odkud uvidíme rameno fjordu Aurlandsfjorden. Po poledni se přesuneme do oblasti malebného, širšího fjordu Hardangerjford, kde se vydáme na pěší výlet mezi třemi ovocnými farmami. Na jedné z nich si můžete doobjednat prohlídku s ochutnávkou vynikajících místních produktů (1 – 1,5 hodiny - nutné objednat předem). Tato tradiční ovocnářská farma má velkou produkci jablečné šťávy - moštu, včetně moderního lihovaru pro výrobu pálenky. Ubytování a večeře.
6. den: Den vodopádů... Dopoledne si užijeme úchvatného údolí Husedalen se čtyřmi nádhernými vodopády na řece Kinso. Max. délka túry je 4-5 hod. Každý si může zvolit délku túry podle svých možností. Cestou k dalšímu hotelu v Sandu se ještě zastavíme u mohutných vodopádů se dvěma rameny Låtefossen. Večeře.
7. den: Přesun oblastí fjordu Lysefjorden k nástupu pro dosažení jednoho z hlavních cílů zájezdu, slavné skalní plošiny "Kazatelna" – Preikestolen. Na konci stezky nás čeká ohromující pohled z výšky 600 m do hlubin Lysefjordu. Výšlap nám zabere přibližně 4 - 5 hodin. Později odpoledne přesun na nocleh ve Stavangeru, jehož centrum zbobí obdobně barevné dřevěné domky, jako v Bergenu. Večeře.
8. den: Odlet do ČR, s přestupem.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • letenku z Prahy do Norska a zpět (zpět s přestupem), dopravu mikrobusem nebo autobusem dle velikosti skupiny, vnitrostátní trajekty, 7x ubytování v turistických hotelech (2lůžkové pokoje s WC a sprchou), 7x snídaně, 7x večeře, průvodce, poplatek za místního průvodce s lanem 3. den, pojištění léčeb. výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč

Cena nezahrnuje

  • vstupné (téměř žádné), další výše neuvedené služby, návštěva ovocnářské farmy s degustací cideru: 990 Kč (nutné objednat předem)
  • 1lůžkový pokoj (omezený počet): 7 000 Kč, příplatek č.2 (komentovaná prohlídka jablečné farmy včetně degustace cideru): 990 Kč, zvýšení pojištění storna zájezdu do 85 000 Kč-turista-Evropa (příplatek: 750 Kč)

Podobné zájezdy