Peru - Pohodový týden u Machu Picchu s návštěvou Duhových hor - 2024/25 - CK Poznání
Duhové hory

Peru - Pohodový týden u Machu Picchu s návštěvou Duhových hor

10denní zájezd
  Náročnost 2
vlastní stravavlastní hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Peru - Pohodový týden u Machu Picchu s návštěvou Duhových hor
Turistické putování po nejznámějších i méně navštěvovaných místech Peru, tajemným světem předkolumbovských civilizací i fascinujícím světem velehor, začíná přímo v srdci říše Inků, v Cuzcu, kde navštívíme především monumentální komplex Machu Picchu a fascinující Duhové hory (Rainbow Mountains). Ubytování je v centru v kvalitních hotelech s vlastním sociálním zařízením a s polopenzí, pro větší pohodlí jsou zajištěny dva vnitrostátní přelety.

Termíny a ceny

Termín 18.05. - 27.05.24 sobota - pondělí
průvodce: Pavla Teichmanová
Kód termínu 24PEQ01181
Cena
74 990 Kč
cena za 10 dní

Program zájezdu

1. - 2. den: letecký přesun do LIMY (v případě potřeby tranzitní nocleh), přelet do CUZCA (UNESCO, 3 300 m n. m.) - aklimatizace, prohlídka města s křivolakými uličkami, koloniálními paláci a chrámy na inckých základech, Plaza de Armas, katedrála, Chrám Slunce a Zlatá zahrada Coricancha.
3. den: celodenní túra po okolí Cuzca: skalní observatoř a svatyně slunovratů QENKO ("Labyrint"), mystický Chrám Měsíce (TEMPLO DE LA LUNA) s tradičním obřadem k uctění Matky Země a na závěr prohlídka monumentální incké svatyně SACSAYHUAMAN (3 600 m n. m.) tyčící se nad městem.
4. den: nejprve navštívíme incké posvátné prameny TAMBO-MACHAY (3 700 m n. m.) a strategickou strážní pevnost PUCA PUCARA, poté sjedeme do Posvátného údolí řeky Vilcanota a prohlédneme si incké středisko experimentálního zemědělství PISAQ (3 400 m n. m.) s chrámovým komplexem položeným vysoko v oblacích - čeká nás výstup s převýšením cca 200 m a poté sestup po strmých terasách (cca 600 m) do stejnojmenného tržního městečka s bohatou nabídkou tradičních výrobků.
5. den: minibusem přejedeme do Posvátného údolí řeky URUBAMBYA, kde si prohlédneme legendární nedokončený chrám OLLANTAYTAMBO s jeho neuvěřitelně obřími kvádry z růžové žuly. Poté nastoupíme do turistického vláčku a přejedeme do Aguas Calientes neboli Machu Picchu Pueblo, kde se ubytujeme na 1 noc (cestujeme nalehko, velká zavazadla zůstávají v našem hotelu v Cuzcu). V podvečer se ještě můžeme vykoupat v místních léčivých termálních pramenech.
6. den: návštěva legendárních ruin paláců a chrámů MACHU PICCHU (UNESCO, 2 400 m n. m.), hned ráno výstup cca 600 výškových metrů po 2200 schodech na monumentální horu MACHU PICCHU (3 060 m n. m.) s dechberoucím panoramatickým výhledem na celý komplex s dominantou WAYNA PICCHU tyčící se nad ruinami, poté prohlídka celého magického komplexu Machu Picchu. Návrat turistickým vlakem a minibusem zpět do CUZCA.
7. den: nenáročná turistika na náhorní plošině ve výšce 3 300 metrů s výhledy na zasněžené andské vrcholky, kterým dominuje Nevado Verónica (5 682 m n. m.), návštěva záhadných kruhových inckých teras MORAY a fascinující solné pánve SALINERAS DE MARAS, kde stejně jako v minulosti těží místní rodiny pověstnou růžovou sůl v terasovitých solných jezírcích, v jejichž hladině se odráží ostré vysokohorské slunce - voda je důmyslným systémem rozváděna do jednotlivých jezírek úzkými kanálky.
8. den: časně ráno odjezd do Duhových hor VINICUNCA (RAINBOW MOUNTAINS) v masivu posvátné hory Ausangate (6 384 m) - tentokrát nás čeká výstup cca 560 výškových metrů náročný na aklimatizaci - budeme se pohybovat v nadmořské výšce okolo 5 000 m n. m. Putování kouzelnou krajinou velehor nás odmění nezapomenutelnými pohledy na neskutečně barevné horské svahy Duhové hory.
9. den: rozloučení s Cuzcem, nákupy tradičních výrobků na místních tržištích, přelet z Cuzca do Limy a odlet domů.
10. den: návrat do ČR.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Lima a vnitrostátní letenka Lima-Cuzco vč. let. tax a poplatků v max. výši 33 000 Kč, veškerá místní doprava v rámci programu (vlak na Macchu Picchu, autobusy, minibusy), 7x ubytování v hotelu se snídaní (případně 8x, pokud se přiletí do Limy 1. den večer), 7x večeře, vstupy dle programu (Machu Picchu vč. výstupu na stejnojmennou horu), vedoucí zájezdu, místní průvodce, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • další strava, fakultativní programy, vstupné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 500 Kč, pojištění léčeb. výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 450 Kč, do 85 000 Kč za 2 200 Kč

Podobné zájezdy