Pohodový týden - Mazury - jezerní království na kole, lodí i pěšky - 2024/25 - CK Poznání
Polsko - Mazury

Pohodový týden - Mazury - jezerní království na kole, lodí i pěšky

9denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel ubytováníhotel autokarem dopravaautokarem
Pohodový týden - Mazury - jezerní království na kole, lodí i pěšky
Mazury čili Krajina velkých jezer mazurských se nachází na severovýchodě Polska. Krajina se tu vlní, malé kopečky střídají ďolíky, jeden hrb střídá druhý. Všude přítomné jsou borovicové lesy, pole nebo pastviny. A taky čápi, kteří se důstojně procházejí, jako by jim tady vše patřilo. Do toho všeho se zrcadlí hladiny jezer, rozsáhlých, kde na druhý břeh nedohlédnete, ale i těch nejmenších, které vypadají, že byste je přeskočili. Oblast byla dříve pod nadvládou řádu Německých rytířů, jejichž hrady a tvrze tu zůstaly jako památka na doby dávno minulé. Na doby nedávné nás zase upomenou i nechvalně známé "památky" v podobě různých bunkrů a pevností z druhé světové války. Čeká nás nenáročná cyklistika, budeme se pohybovat po asfaltových a polních šotolinových cestách (zájezd vhodný pro horská a trekingová kola). Putování si zpříjemníme pěšími výlety, koupáním v jezeře a občerstvením v jedné z mnoha místních restaurací. Pro milovníky vodních sportů lze vyměnit kola za jakékoliv jiné vodní dopravní prostředky (kajak, jachta, vodní lyže) anebo den jen tak prolenošit na břehu jezera. Ubytování je zajištěno v hotelovém komplexu v centru Mazur. Hotel má 2lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením a TV. Bohatá snídaně a večeře je podávána v hotelové restauraci.

Poznámka: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Nabíjení elektrokol může být hotelem zpoplatněno.

Poznámka II: Dětská cena platí při ubytování na pokoji se 2 dospělými osobami.

Termíny a ceny

Termín 27.07. - 04.08.24 sobota - neděle
VYPRODÁNO, Garance odjezdu, průvodce: D. Hakl
Kód termínu 24MJE01683
Cena
16 990 Kč
cena za 9 dní

Program zájezdu

1. den: odpolední odjezd z ČR, průjezd Polskem.
2. den: ranní příjezd do hotelu v GIZYCKU - samotném centru Mazur, snídaně na hotelu, prohlídka města na rozhraní jezer NIEGOCIN a KISAJNO (křižácký hrad Loetzen, otočný most přes Łuczańský kanál z 19. století, pruská pevnost Boyen), koupání v jezeře, večeře, ubytování - 6 nocí na jednom místě.
3. den: snídaně, na kolech tajemný okruh kolem jezer KISAJNO, DOBSKIE a DARGIN, cestou navštívíme Hitlerovo bývalé nedobytné "Vlčí doupě" v GIERŁOŻI, opuštěný zámek SZTYNORT a zpět do Gizycka do hotelu (70 km), večeře.
4. den: snídaně, autobusem se přesuneme k jezeru MAMRY, návštěva komplexu bunkrů německé armády z II. světové války v MAMERKÁCH, pěšky (6 km) podél nikdy nedokončeného MAZURSKÉHO KANÁLU, který měl umožnit spojení s Baltem, s betonovými zdymadly zarůstajícími pomalu lesem, autobusem přesun do WOLISKA (pozorování zubrů), alt. na kolech z Mamerek přes WEGORZEVO (původní křižácký zámek) a vesničku POZEZDRZE s polním sídlem SS do Boreckého pralesa, výlet zakončíme pozorováním zubrů ve Wolisku (60 km), setkání skupin a autobusem obě skupiny zpět do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, relaxace na břehu jezera, vodní radovánky (wakepark, výlety lodí po jezeře, mořské kajaky, kanoe), alt. cyklistika po okolí, okruh okolo jezera NIEGOCIN (40 km), večeře.
6. den: snídaně, na kolách přes vesničky GORAZDOWO a MONETKI do města RYN (hrad křižáckých rytířů, zděné domy ve městě), zpět přes starupruské hradiště v ORLO (40 km) nebo prodloužení etapy o gotický kostel a barokní zámek ve vsi NAKOMIADY a muzeum Mazur v OWCZARKI (65 km), večeře.
7. den: snídaně, autobusem přejezd do Ukty, na půjčených kánoích splutí klidné a malebně meandrující řeky KRUTYNIA, alt. cyklistika kolem jezera BELDANY přes vesničku WEJSUNY s evangelickým kostelem v gotickém stylu do WIERZBY na poloostrově mezi jezery Beldany a Sniardwy, přívozem přes jezero do IZNOTY (25 km), setkání skupin, autobusem do hotelu, večeře.
8. den: snídaně, vyhlídkovou lodí po jezerech a soustavou kanálů do "perly Mazur", živého letoviska MIKOLAJKI na břehu stejnojmenného jezera, cyklistika okolo největšího polského jezera SNIARDWY, na kolech do rezervace u jezera LUKNAJNO, dále podél jezera Sniardwy s mnoha zákoutími až do městečka OKARTOWO s kamenným kostelem a příjemnou pláží na břehu jezera (25 km), ochutnávka rybích specialit. Podvečerní odjezd domů, noční průjezd Polskem.
9. den: dopolední návrat do ČR.

Stravování: polopenze

7x snídaně, 6x večeře. Bohatá snídaně a večeře je podávána v hotelové restauraci.

Ubytování: hotel

ubytování je zajištěno v hotelovém komplexu v centru Mazur. Hotel má 2lůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením a TV.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • doprava klimatizovaným autobusem (3 000 km) včetně dopravy kol v krytém přívěsu a včetně veškerých poplatků, 6x ubytování v hotelu, 7x snídaně, 6x večeře, cesta vyhlídkovou lodí, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupné do památek, fakultativní akce, půjčení kajaku, případná místní doprava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu 675 Kč, přeprava elektrokola 1 000 Kč

Podobné zájezdy