Jezero Bled v Julských Alpách

Pohodový týden v Alpách - Slovinsko - Perla Julských Alp - Bled

8denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel **** ubytováníhotel **** autokarem dopravaautokarem
Pohodový týden v Alpách - Slovinsko - Perla Julských Alp - Bled
Předběžné pokyny k zájezdu
Není snad známější slovinské turistické atrakce než jezero Bled s ostrovním kostelíkem a působivým hradem. Bled se nachází v podhůří Julských Alp, těsně na hranici Triglavského národního parku. A právě poloha hotelu vybízí ke krásným túrám v srdci národního parku i k nádherným procházkám u Bledského nebo Bohinjského jezera. Poznáme také známé horské středisko Kranjska Gora a poslední den nás okouzlí nejznámější slovinská soutěska Vintgar. Prohlédneme si též kouzelné vodopády v údolí triglavských jezer nebo se projedeme lodí po jezeře. Jsme ubytováni v ****hotelu v centru Bledu, jen 300 m od Bledského jezera, v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, telefonem, sat. TV. Určitě oceníte i stravování - bohaté snídaně i večeře. Hosté mají ještě navíc zdarma vstup do bazénu ve vedlejším hotelu.

Poznámka: Nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Brno, svoz Bratislava, svoz České Budějovice, svoz Plzeň. Svozy do jednotlivých nástupních míst jsou zajišťovány formou proplacení jízdného 2. třídy vlaku nebo autobusu do nejbližšího nástupního místa.

Poznámka II: Dětské ceny platí pro děti ubytované se 2 dospělými osobami.

Dětské slevy: 0 - 3 roky: zdarma, 4 - 15 let: 2 400 Kč (děti ubytované se 2 dospělými).
Nikola
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 29.06. - 06.07.24 sobota - sobota
VYPRODÁNO, GARANCE ODJEZDU, průvodce: L. Abaffyová
Kód termínu 24AAS01742
Cena
19 390 Kč
cena za 8 dní
Termín 28.06. - 05.07.25 sobota - sobota
Kód termínu 25AAS01742
Cena
19 990 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Slovinska.
2. den: příjezd do BLEDU, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, poté plavba lodí po jezeře ledovcového původu s návštěvou ostrova BLEJSKI OTOK včetně kostelíku, kde si můžete zazvonit na ZVON PŘÁNÍ, odpoledne možnost prohlídky BLEDSKÉHO HRADU, večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem k nádherně položenému BOHINJSKÉMU JEZERU (525 m). Základní varianta (náročnost 2 z 5, 6 hod., ↑750 m, ↑750 m): túra kolem vodopádu SLAP SAVICA až k půvabnému jezeru CRNO JEZERO (1 294 m) a zpět. Těžší varianta (3 z 5, 7 hod., ↑1 200 m, ↓1 200 m): pro zdatnější výstup na vrchol PRŠIVEC (1 761 m) s dech beroucím pohledem na TRIGLAV a jezero, hřebenový sestup k "ďáblovu" HUDIČEVU MOSTU do osady STARA FUŽINA (546 m). Lehčí varianta (1,5 z 5, 3 hod., ↑100 m, ↓100 m): lodí po jezeře ke kostelíku SV. JANEZ KRSTNIK (13. stol.) a dále do FUŽINY. Odjezd busem do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, autobusem do nitra Julských Alp - sedlo VRŠIČ (1 611 m). Základní varianta (2 z 5, 5 hod., ↑700 m, ↓700 m): výstup na MALA MOJSTROVKA (2 332 m), odkud jsou za pěkného počasí nádherné výhledy na Dolomity a Vysoké Taury s vrcholem Grossglockner. Lehčí varianta (1,5 z 5, 4 hod., ↑300 m, ↓300 m): jen krátký výstup až pod štíty velikánů podle schopností každého z vás a zpět stejnou cestou. Odpoledne zastávka v horském středisku KRANJSKA GORA na procházku k pramenu řeky SÁVY. Odjezd autobusem do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do KRANJSKE GORY, prohlídka města s procházkou k jezeru JASNA s ikonickou sochou kozoroha, odpoledne přejezd do vesnice MOJSTRANA a procházka k jedinečnému vodopádu PERIČNIK, z kterého padá voda z více než 50 metrové výšky, večeře
6. den: snídaně, odjezd busem opět k BOHINJSKÉMU JEZERU, výjezd lanovkou k chatě VOGEL (1 540 m) s nádherným výhledem na jezero a Julské Alpy. Základní varianta (2 z 5, 5 hod., ↑350 m, ↓350 m): výstup přes vrchol ORLOVE GLAVE na VOGEL (1 922 m), zpět k horní stanici lanovky, sjezd lanovkou nebo pěšky do horského střediska RIBČEV LAZ, odjezd do hotelu, večeře. Lehčí varianta (1,5 z 5, 4 hod., ↑130 m, ↓130 m): pěšky jen ZADNJI VOGEL (1 413 m) a okruhem zpět k horní stanici, poté stejná cesta jako ostatní.
7. den: snídaně, pěšky k nejznámější soutěsce Slovinska - VINTGAR, kterou projdeme až do BLEJSKA DOBRAVA, zpět k Bledskému jezeru vlakem, poslední možnost prohlídky kouzelného Bledského jezera s možností koupání nebo jen relaxace na břehu jezera a poté odjezd do ČR v odpoledních hodinách.
8. den: příjezd do ČR v ranních hodinách.

Stravování: polopenze

Určitě oceníte i stravování - bohaté snídaně i večeře.

Ubytování: hotel ****

Jsme ubytováni v ****hotelu, jen 300m od Bledského jezera v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, telefonem, sat. TV a minibarem.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh, 6x snídaně, 5x večeře, doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy a lanovky cca 75 Eur a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků za 600 Kč

Podobné zájezdy

Recenze

O
J. O.    Most, Česko
90%
K dispozici nejsou žádné komentáře tohoto hodnocení
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
22. 07 2024
H
I. H.    Praha, ČR
100%
informovanost od průvodců a jejich komunikaci s účastníky zájezdu, ochota vyjít vstříc a podat vysvětlení o náročnosti túr ubytování - výbava pokoje (varná konvice, káva, čaj, lednice) + koupelna s kompletním servisem (fén, toaletní potřeby) velmi chutná strava (polopenze) příjemná cesta v prostorném autobusu od společnosti Intertrans Plzeň skladba výletů, aktivit, túr
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
20. 07 2024